„V novodobé historii hodonínského hokeje jde o nejúspěšnější sezonu. Chci poděkovat všem hráčům, trenérům, sponzorům, kteří se na úspěchu podíleli. Zapomenout nesmím ani na fantastické publikum. Takové fanoušky, jaké máme v Hodoníně, nám může většina klubů závidět,“ uvedla krátce po skončení předposledního barážového duelu Gajošová.

Ta prožila společně s dalšími členy výkonného výboru SHK náročnou sezonu plnou zvratů a změn. Podobný konec, výhru ve druhé lize a vyrovnaný boj o první ligu, čekali jenom ti nejoptimistější fanoušci. „Jsem šťastná. Je to perfektní. V listopadu jsme nečekali, že se dostaneme až do baráže. Škoda, že nám svaz neudělal výjimku a kluci, kteří druhou ligu vyhráli, nemohli za nás v závěru sezony nastoupit,“ pronesla Gajošová.

Oslabený tým bojoval v baráži nejen se zvučnými soupeři, ale také s únavou, zraněními a nemocemi. „V hodně oslabené sestavě to naši borci zvládli na jedničku,“ řekla šéfka Drtičů.

Velký díky patří hlavně zkušeným hráčům. Kapitán Petr Pokorný, obránce Martin Hlavačka, střelec Zdeněk Jurásek, slovenští útočníci Branislav Rehuš, Martin Hollý a Peter Kocák, nebo tradiční opory Petr Peš, Jakub Sajdl a Martin Špok předvedli v rozhodující fázi sezony nevěuvěřitelné výkony. Pochvalu zaslouží i mladý gólman Martin Šenk nebo stále lepšící se obránce Martin Miklík. „Jsme rodinný klub. U nás je vynikající kolektiv. Kabina se semkla, kluci skvěle spolupracovali s trenéry. Bylo to fantastické,“ řekla Gajošová.

Výbornou práci v baráži odvedlo i trenérské duo Jaroslav Crlík – Kamil Rýpar. Úspěšná dvojice mládežnických trenérů dokázala zdecimovaný tým zvednout a vydolovat z hráčů maximum. „Je škoda, že je nemůžeme naklonovat,“ vtipkovala Gajošová. „Crlík s Rýparem povedou v příští sezoně juniorku. Mohu ale prozradit, že Crlík od nás dostal nabídku být součástí prvního mužstva jako asistent,“ řekla energická žena.

Jméno hlavního kouče však předsedkyně hodonínského klubu neprozradila. „Na to je ještě brzy,“ pravila.

Další velkou neznámou je soutěž, kterou budou Drtiči v příští sezoně hrát. „Máme v plánu se se zástupci ostatních druholigových a prvoligových klubů sejít před valnou hromadou. Chceme dát svazu nabídku, protože druhá liga podle nás upadá. Navíc je neúnosné, aby hráči brali v takové soutěži tolik peněz. Finance nejsou nikde. Proto navrhneme jiný model. První liga by se třeba rozdělila na dvě skupin, v každé by bylo třeba dvanáct týmů. Neztratila by se atraktivnost a soutěž by stála stejně jako druhá liga. Je to ale pouze jedna z variant,“ řekla Gajošová.

Ta je zásadně proti uzvaření soutěží. „Je to nesmysl. Svaz by se spíše měl zamyslet nad přímým sestupem a postupem. Současný model se mně nelíbí,“ uzavřela šéfka Drtičů.