Jednou z hvězd utkání byl i Stanislav Škorík. Rodák z Přerova poslal ve 43. minutě hosty nechytatelnou ranou do vedení. Drtiči však těsný náskok neudrželi. Proti bývalému týmu skóroval i Jiří Goiš. I když byli Zubři aktivnější, bod navíc nakonec bral Hodonín.

„Škoda obdrženého gólu čtyři minuty před koncem, ale i tak jsme se dvěma body spokojení," usmíval se po utkání hostující trenér Svatopluk Kosík.

Zkušený kouč měl před víkendovým šlágrem velké starosti se složením sestavy. Proti Zubrům nenastoupili Kříž s Mikou ani Američan Belisle, který byl vyřazen z kádru. Hostům scházel i další zámořský hráč Laporte nebo bek Komárek. „I když se nám rozpadla první pětka, odehráli jsme se silným Přerovem vyrovnanou partii," řekl Kosík.

Jeho tým je momentálně ve zcela odlišném rozpoložení než Přerov. Družina trenérů Pavla Sedláka a Lubomíra Václavíčka šla totiž do utkání s Hodonínem s jasným cílem, a to ukončit výsledkové trápení.

Proměňování brankových příležitostí bylo znovu jejich velkým problémem. Už během prvního dějství měli dostatek šancí na to, aby šli do vedení. „Je to pořád dokola. Koncovka je naším obrovským problémem. Musíme už s tím něco dělat," pověděl asistent trenéra HC ZUBR Lubomír Václavíček. Toho mrzely především neproměněné příležitosti Goiše, Kovaříka a Ministra.

Během druhé třetiny se navíc domácím zranil gólman Vojtek, který musel střídat a domácí klec tak po zbytek utkání střežil náhradník Sklenář. Ten v nejednom případě musel hasit nebezpečí.

Čekání na gól mohli krátce po změně stran skončit Jurásek s Vrbou, ale Vojtek vytasil zákrok z kategorie těch nejtěžších. O chvíli později mohl Goiš potrestat špatné střídání Drtičů, na Kotvana si však znovu nepřišel. „Zdenko nás znovu hodně podržel," pochválil oporu Kosík.

Na druhé straně byl blízko gólu Peš. Tomu však střela nevyšla. „Co se týká druhé třetiny, mám za to, že rozhodčí zle posoudil situaci při našem přečíslení, kdy domácí brankář hodil hůl, která zamezila Pešovi dát puk do branky," uvedl Kosík.

Další minuty až do konce druhé části přinesly převážně šance domácích a jejich dvě přesilovky. Kotvan však byl stále stoprocentní a vylámal si na něm zuby jak střílející Ministr, tak i Vlček. „Po čtyřiceti minutách se přítomní diváci gólu nedočkali.

Skóre se měnilo až na začátku závěrečného dějství. Stanislav Škorík si najel mezi kruhy a Sklenáře překonal ostrou ranou, po které puk zapadl do horní části brány.

Zubři mohli brzy na to odpovědět, ale Kundrátka vychytal Kotvan. Vytoužené vyrovnaní nakonec přece jen přišlo. Sedlákovu přihrávku nasměroval Goiš pod víko a čtyři minuty před vypršením normální hrací doby rozbouřil ochozy.

Skóre se už neměnilo a rozuzlení nepřišlo ani během prodloužení. O bonusový bod musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich ukázal pevné nervy hostující Jurásek, který oba své pokusy proměnil. Na Brančíkovu trefu už Sedlák navázat nedokázal a hosté tak mohli slavit triumf.„Nájezdy už jsou loterie. Hosté měli šikovného Juráska, který zápas rozhodl. Klukům nemůžeme nic vytknout, protože bojovali po celých šedesát minut. Na jeden gól potřebujeme spoustu šancí, a proto bereme jen bod," zhodnotil vystoupení Václavíček, který neměl k výkonu Zubrů mnoho výhrad. „ Klukům nemůžeme nic vytknout, protože bojovali po celých šedesát minut. Skoro to bylo jen na jednu bránu. Bohužel se ale hraje na góly a to je největší úskalí naší hry," dodal Václavíček.

2. liga skupina východ, 19.kolo

HC ZUBR Přerov – SHK Hodonín 1:2 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky: 56. Goiš (Sedlák, Pala) – 43. Škorík (Kuba, Smetana), rozhodující nájezd Jurásek. Rozhodčí: Koliba – Jureček, Rychlý. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 1 378.

Přerov: Vojtek (28. Sklenář) – Pala, Faltýnek, Vlček, Janota, Osina, Kudělka, Houdek, Tomeček – Kolář, Šťastný, Goiš – Haloda, Kovařík, Kundrátek – Ditrich, Sakrajda, Ministr – Sedlák, Brančík, Brada.

Hodonín: Kotvan (Masaryk) – Pokorný, Směřička, Miklík, Polesný, Koukal, Skočovský, Kulyk – Špok, Vrba, Jurásek, Peš, T. Smetana, R. Smetana, Škorík, Kuba, Kučera, Tomi, Velechovský.

Belisle byl vyřazen z kádru

Čtyřiadvacetiletý forvard Cory Belisle byl v pátek kvůli hrubému porušení disciplíny vyřazen z kádru. Z toho důvodu byla s americkým útočníkem okamžitě ukončena spolupráce a Belisle už dres hodonínských Drtičů dál oblékat nebude. Informaci přinesly webové stránky slováckého celku. Zprávu potvrdila předsedkyně klubu Jana Gajošová.