Rech v minulosti vedl například Chomutov, naposledy působil v dalším prvoligovém týmu v Kadani. Zkušený padesátiletý lodivod ale strávil velký díl hokejového života v Brně. V osmdesátých letech oblékal dres Zetoru, po skončení kariéry koučoval mládežnické celky Komety.

„Vzpomínám na to období moc rád. Když jsem v Brně hrál, utvořila se tu výborná parta," uvedl před několika lety Rech, který tenkrát stál na lavičce Chomutova.

Asistent chomutovského kouče Jiří Rech

V osmdesátých letech proháněl v brněnském dresu soupeřovy obránce a spoluhráči mu říkali Plech. „Podle polského plochodrážníka Zenona Lecha. Proč? Asi že se to rýmuje – Plech Rech," směje se kouč.

Jak se vlastně ocitl na lavičce Severočechů? „S Martinem Pešoutem jsme se seznámili v trenérské škole. Dva roky jsme koučovali ve Varech, a pak mi nabídl, ať s ním jdu do Chomutova," vysvětluje. Rech pak s Pešoutem působil i v Kadani.

V příští druholigové sezoně pak povede Drtiče. Úvodní sraz prvního mužstva a juniorky SHK Hodonín jsou shodně naplánovány na středu 9. května. Sraz v kabinách je v 16.30.