Hosté ze Slovácka se i tak pokusí Slezan i potřetí v letošní sezoně okrást o body a zlepšit si náladu po předcházejících dvou nezdarech. Duel ve Slezsku začíná v sedmnáct hodin.

Drtičům by mohl pomoct ruský obránce Pavel Pchalin. Mladý jednadvacetiletý bek naposledy působil v MHL, nosil dres celku Sakhalinskie Akuly. 

Jihomoravané se znovu potřebují nastartovat, chytnout. Poslední dva duely jim výsledkově nevyšly, nyní jdou na Opavu, se kterou letos pokaždé vyhráli. Slezan na začátku října přemohli 2:1, odvetu na Zimním stadionu Václava Nedomanského rozhodly až samostatné nájezdy. Teď se oba rivalové utkají potřetí.

Situace však není v táboře Drtičů ideální. „Od pondělí se řeší situace ohledně covidu a očkování. Kdo vlastně může hrát a kdo ne. Kdo bude pozitivní, kdo negativní. Myšlenky na hokej šli stranou. A s tím vědomím jsme přijeli k utkání do Brna. Podle toho to taky tak vypadalo. Byl to jednoznačně nás nejhorší zápas," přiznal trenér Tibor Janás.

Kouč Hodonína už nepočítá s brankářem Kubáněm, obráncem Fišerou a maďarským útočníkem Rozsahegyim. „Když k tomu přidáme tři hráče z Prostějova a Matulu, který si plní pracovní povinnosti v Brumově, je náš kádr oslabený a ještě více devalvován kvalitou. Bohužel výkonnostní limity jsou jednoznačně dány,“ dodal Janás.

Opavští ve vyrovnané tabulce drží čtvrté místo, ale před sedmým Velkým Meziříčím mají pouze čtyřbodový náskok. Proti Hodonínu tak potřebují uspět.

Hodonínští hokejisté (modrooranžové dresy) si ve druhé lize připsali další porážku.
Drtiči nezvládli souboj v Brně. Čtyři góly jim nasázel bývalý spoluhráč Havlát

První zápas po zpřísnění vládních pravidel ale Slezanu nevyšel. Opavští v Novém Jičíně nastoupili bez kompletní první formace.

Kouči Aleši Tomáškovi chyběl Petr Wolf, Vlastimil Malina nebo Tomáš Rousek, ze hry byl i Jan Štindl. Oslabení byli i domácí, kterým ale duel vyšel lépe. Na vedení Jičínských reagoval snížením na 2:1 v 50. minutě Vašenka, pojistku do prázdné ale přidal Maliník.

„Na to, že jsme hráli kompletně s mladými, nebylo to špatné. Samozřejmě hlavně v přesilovkách nám zkušení chyběli. V první třetině jsme trošku zaostávali na buly, Jičín měl víc přesilovek. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, bohužel jsme dostali dva hloupé góly po odrazech. Podařilo se nám snížit, na oko jsme tlačili, ale celkově byl asi Nový Jičín lepší," uznal trenér poražených Aleš Tomášek.

Lídrem kanadského bodování mužstva je třiatřicetiletá opavská legenda - útočník Petr Wolf, kterému se do této doby podařilo nasbírat slušných patnáct kanadských bodů, a to za pět branek a deset gólových asistencí.

Derby nakonec znovu patřilo favorizovanému Hodonínu, který předvedl velkolepý obrat.
Velký obrat při derby a kontroverzní ostraha. Hodonín zaskočil Lvy v závěru

Nejlepším střelcem je čtyřiadvacetiletý útočník Tomáš Rousek, který má na svém kontě celkem šest přesných zásahů. Rousek dokonce před dvěma roky překonal hranici dvaceti vstřelených branek.

Nejproduktivnějším obráncem Opavy je jedenadvacetiletý Marcel Kunc, který i přes svůj mladý věk dokáže velice zdatně podporovat ofenzivu, což již v této sezoně dokázal přetavit i v jedenáct kanadských bodů (3+10).

V brankovišti spoléhá příští soupeř Plamenů na schopnosti Dominika Pitáka, který odchytal podstatnou část minutáže v letošní sezoně a je jasnou jedničkou svého týmu.