První dva vzájemné duely opanovali borci z Vysočiny, kteří v obou případech zvítězili o dvě branky. Drtiči věří v lepší výsledek, byť se proti nim postaví kvalitní soupeř, který zase využije služeb bývalého reprezentanta a mistra světa Petra Vampoly. Duel 16. kola východní skupiny druhé ligy začíná na Bouchalkách v osmnáct hodin.

Nálada v Hodoníně je po sobotní vydřené výhře zase o něco lepší, slavit ale nikdo nemůže. Pohled na tabulku dál není příjemný.

Drtiči jsou poslední, na sedmou Kopřivnici ztrácejí šest bodů. Janásův tým se pokusí manko na Tatru a další soupeře stáhnout, umazat. K tomu potřebují bodovat, nejlépe hned ve Žďáru, kde to ale budou mít složité. Domácí Plameny třikrát za sebou vyhráli, naposledy dokonce uspěli na ledě vedoucího Nového Jičína.

„Po vítězném utkání z minulého kola zajíždíme do Žďáru. Soupeř je jako válec, letí tabulkou nahoru a bojuje o nejvyšší post. Domácí mají vyrovnaný tým a kvalitního brankáře. Letos jsme s nimi již dvakrát prohráli a tuhle sérii bychom chtěli zlomit a napotřetí uzmout body,“ burcuje hodonínský trenér Tibor Janás.

Hodonínské druholigové hokejisty posílí osmnáctiletý ruský útočník Matvei Rayevsky.
Drtiči mají dalšího ruského útočníka. Na Slovácko přichází mladík z Petrohradu

Problémy má zase se složením sestavy. Zranění útočníka Růžičky je vážnější, takže v dalších týdnech a měsících s ním kouč nepočítá, Micka, Janeček a Podlaha budou nastupovat jen za prvoligový Prostějov, takže dres Drtičů zřejmě do konce sezony už nenavléknou.

„Kdo odjede k zápasu, zatím nevíme,“ krčí Janás rameny. „Budeme opět čekat až na úterní večerní trénink. Uvidíme, kolik nás bude a kdo bude k dispozici,“ dodává.

Drtiči ale ani tak neskládají zbraně a kádr podle potřeb za pochodu doplňují. Konkurenci v týmu naposledy zvýšil ruský útočník Matvei Rayevsky, osmnáctiletý forvard přichází na Slovácko z Petrohradu. Naposledy hrál mládežnickou soutěž za tamní Dynamo.

Pokud se mezinárodní transfer stihne dotáhnout do středy, bude trenéru Janásovi k dispozici už v dalším venkovním zápase ve Žďáru nad Sázavou.