Jednoznačné vítězství hostům kazilo pouze zranění brankáře Zdenka Kotvana. Slovenský gólman se ve 24. minutě při jednom ze zákroků zranil a musel své místo přenechat parťáku Petru Zavadilovi. „Všichni věříme, že zranění nebude vážné. Každopádně Zdenko dostane pár dnů volno," řekl asistent hodonínského kouče Jan Prčík.

Ten společně s hlavním trenérem Lubomírem Oslizlem vysokou výhru nepřeceňoval. „Výsledek možná hovoří jasně, ale zase tak jednoduché jsme to v Kopřivnici neměli," pronesl Prčík.

Jihomoravané stejně jako ve středu doma proti Frýdku-Místku inkasovali první gól hned v úvodu. Už ve 2. minutě byl na trestnou lavici vykázán hodonínský Vrba a domácím se tak naskytla možnost přesilové hry, kterou také v jejím závěru zásluhou přesné trefy Víta Stránského využili. Radost z vedoucí branky ale nováčkovi soutěže moc dlouho nevydržela. O půl minuty později totiž přispěchal s rychlou odpovědí Zdeněk Jurásek. „Důležité bylo, že jsme dokázali brzy odpovědět na první branku domácích a že jsme následně ustáli dlouhé čtyřminutové oslabení," řekl Prčík.

Diváci se po divokém začátku v úvodní části dalších branek nedočkali a to i přes to, že Kopřivnice byla po faulu Sajdla čtyři minuty v početní výhodě. Drtiči se ale v dlouhém oslabení bez problémů ubránili a ve 22. minutě opět udeřili.

Hosty poslal do vedení Michal Kuba, jenž potrestal chybu domácí střídačky, která byla na začátku druhé periody potrestána menším trestem za pozdní nástup na led. Vedoucí gól hosty uklidnil, Drtiči byli za stavu 2:1 aktivnějším celkem. Třetí gól přidal v závěru prostřední části Zdeněk Kučera.

O dvě střídání později se dočkali i domácí, když kapitán Kopřivnice Martin Tomášek pohotovou ranou snížil. Ještě před odchodem do kabin si ale hosté vzali dvoubrankový náskok zpět. Svůj návrat ze svatební cesty oslavil brankou Martin Špok. „Jsem rád, že mi to tam spadlo hned v prvním soutěžním zápase a že jsem nemusel na premiérový letošní gól čekat moc dlouho," usmíval se devětadvacetiletý útočník.

Drtiči dál hráli uvolněně. Jihomoravané na začátku závěrečné periody ustáli několik šancí protivníka, a pak už většinu času strávili před domácím brankovištěm. „Na střely jsme v této části zápasu vyhráli 20:5," informoval vedoucí hodonínského mužstva Roman Bárta. Střelecká převaha se začala odrážet i ve skóre. Na 5:2 zvyšoval Zdeněk Kučera

V polovině závěrečné pasáže pak hosté udeřili dvakrát během jednasedmdesáti vteřin. Nejprve se podruhé v utkání trefil Zdeněk Jurásek a chvíli po něm se z premiérové trefy v hodonínských barvách radoval obránce Michael Janota.

Kopřivnice mohla v závěru výsledek alespoň zkorigovat, ale v posledních pěti minutách ještě dvakrát inkasoval. O oslabení se trefil Jakub Sajdl, výhru Drtičů pečetil další dvougólový střelec Michal Kuba.

„Na začátku poslední třetiny, kdy jsme vedli o dvě branky, měli domácí několik velmi dobrých příležitostí, které naštěstí pro nás neproměnili. Pak se nám naopak povedlo vstřelit další tři góly, což utkání definitivně zlomilo. Závěr jsme už dohrávali v poklidu a přidali jsme další dvě trefy," pronesl Prčík, který neocenil pouze výkon hostujícího mužstva, ale i přístup fanoušků. „Příznivci obou táborů povzbuzovali po celý zápas. Domácí fandili do poslední vteřiny a po zápase odměnili své hráče také potleskem, z čehož jde vidět, že si tuto soutěž užívají," dodal hodonínský asistent.

Na Drtiče nyní čeká první letošní jižanské derby. Atraktivní duel s Břeclaví startuje na Zimním stadionu Václava Nedomanského v pondělí 28. září v sedmnáct hodin.

2. liga, 5. kolo: HC Kopřivnice – SHK Hodonín 2:9 (1:1, 1:3, 0:5)
Branky: 4. Stránský (R. Bartošák, Kofroň), 39. Tomášek (Červenka, O. Sluštík) – 4. Jurásek (Škápik, Kuba), 22. Kuba (Jurásek, Kolář), 37. Kučera (Sajdl, Pokorný), 39. Špok (Sajdl, Kučera), 44. Kučera (Škápik, Špok), 50. Jurásek (Škápik, Matula), 51. Janota (Jedlička, Piskoř), 57. Sajdl (Kolář), 59. Kuba (Matula). Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Novák. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1 152. Střely na branku: 23:39.
Kopřivnice: Vrba (51. Unzeitig) – Kofroň, Bartošák, Dusík, Jašek, Čintala, Niec, Grygar, O. Sluštík, Suchý, Hrubý, Stránský, Vydra, Tomášek, Jinřich, Marek, Merenda, Kameníček, Červenka. Trenér: Václav Slabý.
Hodonín: Kotvan (24. Zavadil) – Pokorný, Kolář, Škápik, Nedvěd, Jedlička, Janota, Polesný – Kučera, Sajdl, Vrba – Matula, Jurásek, Kuba – Zítka – Smetana, Garanin – Piskoř, Špok. Trenér: Lubomír Oslizlo.