Hosty více než ztráta těsného náskoku a další venkovní prohra mrzelo zranění obránce Jiřího Zapletala. Zkušený bek SHK si po nešťastném střetu ve 25. minutě zlomil ruku a sezona pro něj předčasně skončila. „Prokletí s obrovským počtem těžkých zranění v letošní sezoně snad nemá konce. Jirka zůstal po utkání v přerovské nemocnici, kde se včera podrobil operaci zlomeného předloktí pravé ruky," hlásila ve středu večer šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Mrzutý z dalšího dlouhodobého maroda byl i kouč Lubomír Oslizlo. „Je mi to velmi líto. Je to už pátý zraněný hráč z našeho základního kádru," posteskl si trenér Hodonína.

Nepříjemný incident předčil i výtečný výkon hodonínského gólmana Kevina Rozuma.

Zlínský odchovanec nastoupil v brance Drtičů letos teprve podruhé, přesto oslabený tým bravurními zákroky několikrát podržel. Slovácký celek hlavně díky skvělému Rozumovi až do posledních vteřin sahal na Hané po bodech, nakonec domů odjel s prázdnou. „Je to velká škoda. Remíza by tomuto zápasu slušela víc. Bod bychom určitě brali a kluci by si jej za tu bojovnost zasloužili. Dnes jsme se silným soupeřem doopravdy odehráli velice kvalitní utkání, navíc v okleštěné sestavě," prohlásil Oslizlo.

Hrdinou středečního utkání byl David Šťastný. Útočník Zubrů ještě v úterý válel v Plzni za extraligový Zlín, o den později se proháněl po přerovském ledě. Únavu však na sobě nedal znát. „Není to nic lehkého, moc jsem toho nenaspal, ale pokud mám možnost hrát, tak vždy rád přijedu," řekla ústřední postava vyrovnaného střetnutí.

Do první velké příležitosti zápasu se propracovali již po šesti vteřinách domácí. Pala našel rozjetého Šťastného, ale ten zvolil střelu, se kterou si Rozum v hodonínské brance poradil. „Nástup do zápasu jsme měli výborný, jeli jsme asi v páté vteřině sami na brankáře, ale nedali jsme. Možná kdybychom proměnili, tak by pak zápas vypadal odlišně," mínil asistent trenéra Zubrů Daniel Faltýnek.

Jihomoravané se nikam příliš nehnali. Perfektně napadali rozehrávku Přerova a trpělivě čekali na chyby. Po jedné z nich našel Kuba z rohu hřiště před brankou osamoceného Juráska a hodonínský veterán i s trochou štěstí prostřelil Vojtka mezi betony.

Zubři mohli odpovědět v přesilové hře. Dostálek dorážel do poloprázdné branky, ale Rozum v poslední chvíli máchl lapačkou a kotouč chytil.

V úvodu druhého dějství domácím opět vyšla rychlá rozehrávka na Šťastného, který byl ale zahákován. Domácí tým se i nadále tlačil před branku hostí a snažil se o vyrovnání. Obrovskou možnost k tomu dostal Sakrajda. Byl mezi kruhy sám, ale proti jeho tvrdé střele zakročila rychlá Rozumova vyrážečka.

Další šance ke srovnání promarnil Sedlák a následně i Školoud. Oba pokusy zneškodnil pravý beton hostujícího brankáře. Hodonín se do souvislejšího tlaku ve druhé třetině nedostal. Brzdila ho i řada vyloučení a o poznání pozornější přerovská obrana. Necelé tři minuty před koncem prostředního dějství hráli Zubři dvojnásobnou přesilovou hru. Na modré se z první do kotouče opřel kapitán Kudělka a jeho pokus před Rozumem šikovně tečoval David Šťastný a bylo srovnáno.

Závěrečná část nabídla necelé tisícovce diváků skvělou podívanou. Na svědomí ji měli hlavně domácí. Nerozhodný stav mohl ve 44. minutě zlomit Procházka. Uháněl sám na Rozuma, ale minul. Hodonín zahrozil ranou Dufka, kterou zastavil Vojtkův semafor.

Rozdílový gól zápasu přišel až osm minut před koncem a byli to přerovští fandové, kteří si mohli nadšeně zakřičet. Osina od modré nahodil kotouč na branku a dráhu jeho letu změnil David Šťastný. Zbylé minuty si už Přerov hlídal a díky zlepšenému výkonu ve druhé, ale především třetí třetině si připsal tři body. „Rád bych pogratuloval soupeři, zápas odehrál opravdu výborně. My jsme se k vítězství tak trochu protrápili, ale o to jsou tři body cennější. Když to nejde a vyhrajete, vždy to potěší," pronesl Faltýnek.

Jinak trenéři Přerova spokojení nebyli. „Po první třetině jsme si řekli, že musíme daleko víc chodit do brány. Hráli jsme takový rohový hokej, dnešní hra je o něčem jiném," dodal asistent kouče Zubrů.

HC ZUBR Přerov – SHK Hodonín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky: 39. D. Šťastný (Kudělka, Polák), 53. D. Šťastný (Osina, Sedlák) – 9. Jurásek (Kuba, Peš). Rozhodčí: Vaněk – Kašík, Holibka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 985. Střely na branku: 40:17.

Přerov: Vojtek (Slovák) – Pala, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Janota, Zbořil, Andrýsek – Goiš, Sedlák, D. Šťastný – Šebek, Procházka, Dostálek – Sakrajda, Kolář, Blinka – Š. Kratochvíl, Školoud, Málek.

Hodonín: Rozum (Kotvan) – Pokorný, Dufek, Škápik, Grman, Zapletal, Vanek, Sedlák – Mika, Sajdl, Tomi – Peš, Jurásek, Kuba – Vrba, Charvát, Zezula – Černohous.

Další výsledky 30. kola: Břeclav – Karviná 1:3 (1:0, 0:2, 0:1), Frýdek-Místek – Nový Jičín 3:4 (2:2, 0:1, 1:1), Opava – Technika Brno 3:2 (1:1, 1:0, 1:1), Valašské Meziříčí – Vsetín 2:3 po prodloužení (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1).