Slováckému celku k páté letošní výhře nepomohl ani uzdravený útočník Jakub Tomi. Dvaadvacetiletý forvard se do sestavy SHK vrátil po téměř šestitýdenní pauze zaviněné zraněním z přípravného utkání v Brně. „Na utkání jsem se hodně těšil. Jsem moc rád, že jsem konečně nastoupil v soutěžním zápase. Škoda, že jsme nevyhráli, ale i bod nakonec bereme," uvedl po sobotním duelu Jakub Tomi.

Hostům v Opavě nevyšel především vstup do zápasu. Už ve 4. minutě se ve hře čtyř proti čtyřem prosadil Jakub Vítek, který využil Kyselovy přihrávky a zblízka překonal gólmana Zavadila.

Drtiči se po obdržené brance rychle zvedli a brzy srovnali. V signalizované výhodě se ke střele dostala ruská akvizice v barvách jihomoravského týmu Nikola Garanin a bylo to 1:1. „Bylo důležité, že jsme vzápětí odpověděli," věděl hodonínský kouč Lubomír Oslizlo.

Opava sice měla v úvodní části jasnou střeleckou převahu, ale žádná z dalších střel se neujala. Stejně jako začátek první, tak i úvod druhé periody vyšel lépe Slezanu, který se zásluhou Josefa Tichého dostal už dvě minuty po přestávce opět do vedení. To mohli domácí hokejisté ještě nevýšit v závěru prostřední části, kdy byl na trestné lavici hodonínský kapitán Pokorný. Místo gólu ale opavská pětice chybovala a Martin Špok ve vlastním oslabení opět srovnal.

Z poslední třetiny ukrojila časomíra jen třiadevadesát vteřin, když Opava potřetí v zápase udeřila. Po spolupráci s Lukášem Černým se prosadil Ivo Kocián.

Drtičům se znovu podařilo vymazat jednogólové manko. Svoji druhou trefou v sezoně poslal utkání do prodloužení obránce Michael Janota, který v 54. minutě srovnal na 3:3. Pětiminutové nastavení rozhodnutí nepřineslo, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí borci, kteří z pěti pokusů proměnili hned tři, zatímco hosté se prosadili jen dvakrát.

Na brankáře Slezanu Šafránka vyzráli Garanin se Špokem. Hráči Hodonína ovšem svoje další pokusy neproměnili, a jelikož v koncovce selhal i kanonýr Jurásek, radovala ze zisku druhého bonusového bodu Opava. Rozhodující nájezd si do statistik zapsal Tomáš Polok. „Je to škoda. Po domácí porážce s Moravskými Budějovicemi jsme chtěli vyhrát. Remíza po šedesáti minutách byla spravedlivá, nájezdy už byly loterie," řekl Oslizlo.

Domácí výhru brali, ale ztráta jednoho bodu je mrzela. „Nebyl to zrovna jeden z našich nejlepších zápasů. V utkání jsme sice byli lepším týmem, ale tři body jsme měli získat už v základní hrací době. Každopádně v naší situaci jsem rád za každý bod," uvedl na klubovém webu jeden z hodonínských trenérů David Musial.

Slezan se v tabulce dotáhl na Hodonín. Oba sobotní soupeři získali třináct bodů. Drtiči mohou svoje postavení vylepšit ve středu v Novém Jičíně. Doma se představí v sobotu proti Vsetínu.

2. liga, 9.kolo

HC Slezan Opava – SHK Hodonín 4:3 po samostatných nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky: 4. Vítek (Kysela, Selingr), 22. Tichý (L. Černý), 42. Kocián (L. Černý), rozhodující nájezd Polok – 6. Garanin (Piskoř, Charvát), 36. Špok (Sajdl, Kolář), 54. Janota (Garanin, Sajdl)

Střely na branku: 32:32

Rozhodčí: Fiedler – Šimčík, Axman

Vyloučení: 7:8, navíc Kysela (Opava) 10 minut. Bez využití. V oslabení: 0:1

Diváci: 659

Opava: Šafránek (Plánovský) – Tichý, T. Černý, Galvas, Kysela, Vrabel, Hon – Selingr, Polok, Vítek – Chalupa, Wolf, Herman – L. Černý, Svoboda, Kocián

Hodonín: Zavadil (Zollpriester) – Pokorný, Kolář, Škápik, Nedvěd, Jedlička, Janota, Polesný, Flamík – Kučera, Sajdl, Špok – Matula, Jurásek, Kuba – Piskoř, Charvát, Garanin – Vrba, Tomi

Výsledky 9. kola: Břeclav – Karviná 1:0 po samostatných nájezdech, Kopřivnice – Poruba 2:3 po prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1), Moravské Budějovice – Vsetín 2:6 (1:4, 1:1, 0:1), Valašské Meziříčí – Technika Brno 4:5 po prodloužení (2:1, 1:1, 1:2 – 0:1), Frýdek-Místek – Nový Jičín 11:3 (5:2, 3:1, 3:0)