Naopak Vsetín pod vedením nové trenérské dvojice Hlobil – Weintritt utnul nepříznivou sérii porážek a po sedmi zápasech znovu vyhrál. Na vedoucí gól Robina Ševčíka z úvodní části dokázali hosté zásluhou nejlepšího střelce druhé ligy Martina Špoka v prostřední části ještě zareagovat, ale na vítěznou branku Martina Kývaly a pojistku Daniela Vaňka už Hodonín odpověď nenašel.

„Hrál se hokej s plným nasazením. Myslím, že diváci museli být spokojení. Porážka nás mrzí, bod by pro nás byl určitě přijatelnější. Na druhé straně vsetínská série sedmi porážek v řadě musela jednou skončit. Bohužel jsme to odnesli zrovna my," uvedl po skončení středečního duelu hodonínský kouč Svatopluk Kosík.

Úvodní část patřila Valachům, kteří na soupeře vlétli ve velkém stylu. Skóre mohl otevřít hned ve druhé minutě Ševčík. Kotouč se mu ale v rozhodujícím okamžiku svezl po čepeli a vsetínský útočník ho poslal jen pár centimetrů vedle Kotvanovy klece.

Na druhé straně se nadějnou šancí prezentoval hostující Lukáš Vrba, byl ovšem nedovoleně zastaven svým vsetínským jmenovcem. Drtiči sice dostali výhodu početní výhody, jenže prosadit se v ní proti dobře bránícím Valachům nedokázali. Vsetín naopak vlastní přesilovku v polovině třetiny zužitkoval. A byl u toho znovu vsetínský útočník s dvanáctkou na zádech.

Robin Ševčík zpracoval ve středním pásmu skvělý Vrbův pas, prosmýkl se kolem hostujícího obránce a střelou pod Kotvanovou vyrážečku poslal domácí tým do vedení.

Místo Koutského se vrátil gólman Barus
Pouze jeden zápas odchytal v dresu SHK Vladislav Koutský. Zkušeného pardubického gólmana si vyhlédla slovenská extraligová Žilina, která se s osmadvacetiletým brankářem domluvila na spolupráci do konce letošní sezony. Do kabiny Drtičů se naopak vrací staronová posila Filip Barus. Ten se trenérům hlásit už na úterním tréninku. Barus odchytal i středeční duel ve Vsetíně.

Drtiči sice vyslali v první třetině na gólmana Hromadu několik střeleckých pokusů, žádný ale nemohl domácí oporu ohrozit. Nejblíže vyrovnání byl nejproduktivnější hodonínský hráč Martin Špok. Jeho střela zápěstím z mezikruží ale mířila těsně vedle. „V první třetině měli více ze hry domácí, také nás v ní přestříleli. Ve druhém dějství jsme už byli aktivnější my," řekl Kosík.

Blízko gólu byl na začátku prostřední části Jurásek. Zkušený útočník vystihl vsetínskou rozehrávku, našel před Hromadou číhajícího Velechovského. Ten však domácího gólmana v jasné šanci nepřekonal.

Vsetín měl více ze hry a po vyloučení Radoslava Smetany za zdržování i dobrou šanci svůj náskok navýšit. Aktivní Ševčík ovšem z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze tyčku.

V polovině rušného střetnutí udeřili i hosté. Vaněk v útočném pásmu přišel o puk, který se dvěma dlouhými přihrávkami dostal až k tečujícímu Martinu Špokovi, jenž třiatřicátou trefou v sezoně vyrovnal na 1:1.

V závěrečné části se na led dostaly i emoce. Ty ještě více rozvířil rozhodčí Fiala, když kontakt Ševčíka s Rybalkinem posoudil jako podražení. Vsetínskému forvardovi se dvouminutový trest vůbec nezamlouval, a tak si po výměně názorů odnesl dalších deset minut a trest do konce utkání.

Hru plnou nepřesností a nervozity na obou stranách ukončila až teč Martina Kývaly, který vstřelil po Podešvově pokusu z otočky druhý gól celku z Valašska.

Domácí slavili, ale vyhráno zdaleka neměli. S pohotovým zákrokem se musel vytasit Petr Hromada, když bravurně uhasil přečíslení dva na jednoho v hodonínském oslabení. Rozhodnutí tak přišlo až osm minut před koncem. Kajaba našel před odkrytou hodonínskou bránou Daniela Vaňka a domácí kapitán svojí první trefou od 13. listopadu pojistil vítězství Valachů. „Bylo nám jasné, že zápas rozhodne jedna chyba. Ve třetí části jsme to byli my, kdo v nedůsledném souboji o puk dovolil soupeři skórovat. Snažili jsme se o vyrovnání, měli jsme nějaké šance. Jenže jsme udělali další hrubku a Vsetín rozhodl," pronesl Kosík.

Domácí trenéři byli po utkání spokojení hlavně s výsledkem. „V první polovině utkání nás srážela zbytečná vyloučení. Několikrát se nám ale podařilo soupeře chytit do obranného systému, který jsme začali nacvičovat, a v tomto utkání se už víc projevil. Proto jsme si také vytvořili větší tlak do brány a byli jsme častěji na puku," uvedl jeden z koučů Vsetína Jiří Weintritt, který společně se svým kolegou Hlobilem nabádali svěřence k trpělivosti.

„Hodonín se prezentuje velmi dobrou obrannou hrou a jeho hráči odjíždějí do přečíslení. Proto byla naše trpělivost velmi důležitá. Teď musíme mužstvo stabilizovat, udělat v kabině dobrou náladu a postavit to dál na dnešním výkonu," dodal Weintritt.

VHK Vsetín – SHK Hodonín 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky: 12. Ševčík (F. Vrba, Kubo), 48. Kývala (Podešva), 53. Vaněk (Kajaba, Mikšovský) – 33. Špok (Kříž, Rybalkin). Rozhodčí: Fiala – Hanzlík, Moravec. Vyloučení: 10:9, navíc Vrba (Vsetín) 10 minut, Ševčík 10 minut+OK. Využití: 1:1. Diváci: 722. Střely na branku: 37:22.

Vsetín: Hromada (Plšek) – Hurtík, L. Vrba, F. Vrba, Tichý, Žák, Tesařík, Báchor – Kajaba, Vaněk, Mikšovský – Kubo, Ševčík, Vítek – Hruška, Podešva, D. Pokorný – Kývala, Daněk, Janeba.

SHK Hodonín: Kotvan (Barus) – P. Pokorný, Rybalkin, Miklík, Skočovský, Koukal, Směřička, Kulyk – Špok, Kříž, Kučera – Charvát, Jurásek, Velechovský – L. Vrba, Škorík, R. Smetana – Rudiger, Kuba, T. Smetana.