Do začátku nového soutěžního ročníku zbývají dva měsíce. Předsedkyně hodonínského hokejového klubu Jana Gajošová už však dlouhé týdny pilně pracuje na tom, aby další sezona byla ještě povedenější než ta loňská.

Do týmu v letní přestávce přibylo několik nových tváří. Od posil si nejen šéfka Drtičů, ale i trenéři Beťko s Prčíkem slibují zvýšení kvality mužstva, které by se mělo už v nadcházející sezoně pokusit vybojovat pro hodonínské barvy postup do vyšší soutěže. „Mým velkým cílem vždy bylo a stále je dostat hodonínský hokej do první ligy. Fanoušci, naši partneři i město Hodonín si zaslouží, abychom byli vidět v celostátní profesionální soutěži. A myslím si, že právě teď nastal ten správný čas pro to, abychom posunuli hodonínský hokej zase o kousek dál a reálně se pokusili postoupit do WSM ligy,“ říká šéfka Baníku Jana Gajošová.

Drtiči už více než deset let patří k tradičním a úspěšným týmům druhé ligy. Za posledních třináct sezon si slovácký celek čtyřikrát zahrál finále, v ročníku 2011/2012 se dokonce probojoval až do kvalifikace o první ligu.

Po loňském úspěšném tažení, které skončilo až v semifinále na silném Vsetínu, má vedení SHK Hodonín pro nadcházející sezonu jasný cíl. Vybojovat pro Hodonín po dvaadvaceti letech opět první ligu. „Je to naše vize a zároveň cíl. Do vyšší soutěže chceme postoupit v horizontu dvou let. Pro sezonu 2017/2018 naším cílem pohybovat se na prvních příčkách, postoupit do finále a následně se probojovat do kvalifikace o WSM ligu,“ říká Jana Gajošová.

Hodonínští hokejisté získali pátou letní posilu. Vedení slováckého klubu se na spolupráci dohodlo s útočníkem Ondřejem Stehlíkem. Sedmadvacetiletý forvard k Drtičům přichází z Techniky Brno, která se z druhé ligy po minulé sezoně odhlásila.
Pátá posila. Drtiči získali útočníka Stehlíka z Techniky Brno

Důvodů je hned několik. Tím hlavním zřejmě úbytek zvučných soupeřů a snížení kvality většiny týmů východní skupiny druhé ligy. „Za posledních pět let z naší části do první ligy postoupilo pět mužstev a my jsme tak přišli o atraktivní soupeře jako Havířov, Prostějov, Přerov, Frýdek-Místek a čerstvě i Vsetín,“ upozorňuje Gajošová.

Před rokem Drtiči navíc přišli o nejbližšího rivala z Břeclavi, letos v létě pak svůj konec ohlásili také hokejisté brněnské Techniky. „Uvědomujeme si, že i z tohoto důvodu čeká minimálně moravskou část druhé ligy stagnace. Zápasy nebudou mít v budoucnu tolik kvality, jako před několika lety a liga tak ztratí na divácké atraktivnosti,“ nabízí svůj pohled předsedkyně SHK. „Proto chceme už v letošním ročníku zabojovat o postup do WSM ligy, abychom mohli na našem stadionu opět vídat atraktivní soupeře nejen z Moravy, ale i z Čech,“ přidává energická žena.

Gajošová připomíná, že podobně se na situaci ve druhé lize dívají i další kluby. Myšlenky na postup do první ligy nosí v hlavě například funkcionáři Poruby, Šumperku nebo Havlíčkova Brodu. Proto vybojovat vyšší soutěž rozhodně nebude snadný úkol. „Loňská sezona nám ale ukázala cestu a také potenciál kádru. Dokázali jsme si, že můžeme konkurovat i těm nejlepším týmům ve druhé lize,“ prohlásila Gajošová.

Jihomoravský klub se chce v příštích měsících posunout nejen po sportovní, ale i marketingové stránce. Management klubu tak rozšiřil útočník Daniel Vaněk. Bývalý kapitán Vsetína bude v Hodoníně vykonávat pozici hrajícího sportovního manažera. „Dana jsem oslovila proto, že má velký přehled v hokejovém prostředí a zároveň je ochoten věnovat svůj čas a znalosti ve prospěch našeho klubu. Věřím, že nám pomůže k dosažení našeho společného cíle,“ říká předsedkyně.

Vaněk ovšem s hokejem nekončí. Třicetiletý forvard bude oranžovo-modrý dres nosit i v sezoně 2017/2018.