Drtiči se ale Ďáblů nebojí, pokusí se je zaskočit stejně jako se jim to povedlo minule v Opavě. Utkání 7. kola začíná v osmnáct hodin.

Vedení slováckého klubu se po středečním zápase s Velkým Meziříčím dohodlo na ukončení spolupráce se třemi hráči. V klubu kromě zkušeného obránce Jana Fišery skončili i dvacetiletý bek Jakub Uhříček a třiadvacetiletý útočník Jan Sokolík. „Všem děkujeme za odvedené služby a v další hokejové kariéře jim přeje hodně štěstí,“ uvedla šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Uhříček bude pokračovat v Uherském Brodě, kam byl uvolněný na střídavé starty, Sokolík se stal volným hráčem a stejně jako Fišera si hledá nové angažmá.

Naopak soupisku Drtičů rozšířil brankář Marek Micka z Prostějova. Dvacetiletý gólman, který prošel mládeží Vítkovic, Brna nebo Plzně, má z týmu Jestřábů vyřízeny do Hodonína střídavé starty.

K dispozici trenérovi Janásovi bude už v sobotu proti Novému Jičínu.

Dvacetiletý útočník David Dobša hostuje v Hodoníně z prvoligového Přerova.
Čekal jsem lepší start, ale věřím, že se to bude zlepšovat, uvedl Drtič Dobša

Hodonínský kouč po další domácí ztrátě zvažuje změny v sestavě. „Po posledním zápase jsme ukončili spolupráci se třemi hráči. Nedáváme hlavu do písku. Víme, v jaké situaci se momentálně nacházíme a kde nás tlačí bota, ale také známe své možnosti o doplnění týmu. Bohužel finance na top střelce nemáme, takže si musíme pomoct sami. Musíme věřit tomu, že hlavně zkušení hráči podají výkon, kterým protrhnou střelecké trápení,“ prohlásil Janás.

Podle něj je koncovka momentálně největší problém posledního týmu tabulky.

„To, co v každém zápase neproměníme, je alarmující. Bohužel následné individuální chyby nás pak sráží do kolen,“ štve Janáse.

„V Novém Jičíně ale máme možnost o reparát. Nemáme tam co ztratit. Domácí jsou v herní pohodě. Disponují kvalitním týmem, který je doplněný zkušenými hráči. Momentálně jsou na špici. My se pokusíme semknout a venku uspět,“ dodal hodonínský kouč.

Zatímco Drtiči mají ve hře rezervy, Ďáblové i nadále překvapují a jejich vítězná šňůra pokračuje. Naposledy zvládli derby v Kopřivnici, kde zvítězili 2:5.