Novinkou je, že na led i do hlediště mohou jen osoby, které jsou očkovány, nebo v posledních 180 dnech prodělaly covid. Již nelze svou bezinfekčnost prokazovat negativním testem, což může být problém, ne všichni amatérští hokejisté totiž toto splňují.

Vedení Drtičů ovšem více než vládní restrikce trápí početná marodka, úzký kádr.

Pomoct by mohl ruský obránce Pavel Pchalin. Mladý jednadvacetiletý bek naposledy působil v MHL, nosil dres celku Sakhalinskie Akuly.

Nyní rozšíří soupisku Drtičů, vypomůže týmu ve složitém období.

Brněnští se po nemastném a také neslaném začátku trošku zvedli, ale po dalších ztrátách zase klesli na předposlední místo.

Derby nakonec znovu patřilo favorizovanému Hodonínu, který předvedl velkolepý obrat.
Velký obrat při derby a kontroverzní ostraha. Hodonín zaskočil Lvy v závěru

Při pohledu do týmových statistik zjistíme, že do starého železa stále ještě rozhodně nepatří pětačtyřicetiletý veterán Kamil Brabenec, který se může pochlubit bilancí šesti branek a třinácti asistencí. Daří se také třeba útočníkovi Robertu Havlátovi (7+8).

Před pár týdny ale brněnská rezerva přišla o výraznou osobnost. S kariérou se totiž definitivně rozloučil oblíbenec tamních tribun Jozef Kováčik. Ten skončil z vážných rodinných důvodů i v trenérském týmu áčka a vrací se domů na Slovensko. Problémem je pro Kometu určitě i zranění brankáře Slavíčka.

Naposledy mladý brněnský tým neuspěl v Novém Jičíně, kde nakonec padli o dvě branky padli a do jihomoravské metropole se tak vrátili s prázdnou.