Dvě minuty před závěrečnou sirénou sice Zdeněk Jurásek svojí druhou trefou v zápase oživil naději na zvrat, ale potřetí už se Drtičům vyrovnat nepodařilo. Severomoravané tak oplatili celku ze Slovácka prohru z první čtvrtiny a vystřídali sobotního soupeře na sedmém místě tabulky.

„Je to škoda, protože jsme si z Jičína určitě mohli nějaký ten bod odvézt. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepší a dokázali jsme si vytvořit i tlak v útočném pásmu. Bohužel nás ale vždy přibrzdila vyloučení," uvedl hostující trenér Lubomír Oslizlo.

Hodonínu k lepšímu výsledku nepomohly ani zákroky brankáře Kevina Rozuma. Zlínský odchovanec se do brankoviště SHK postavil od úvodní minuty teprve podruhé v sezoně. Bývalý gólman Prostějova zastoupil jedničku Zdenka Kotvana, jenž vinou zranění s týmem do Nového Jičína vůbec neodcestoval.

Hosté začali aktivně a byli častěji u kotouče. Rodící se možnou převahu ale zastavilo Nedvědovo vyloučení, které navíc dokázali domácí potrestat gólem. Vedoucí branku Nového Jičína v páté minutě vstřelil Martin Kabeláč. Drtiči mohli srovnat také v přesilovce, ale na rozdíl od domácích se jim početní výhodu využít nepodařilo.

Do konce úvodní části se hodonínský brankář několikrát zaskvěl proti šancím domácího týmu, a jelikož i Iláš v domácí brance předvedl velmi dobrý výkon, šlo se poprvé do kabin za stavu 1:0 pro Nový Jičín.

Hodonínští se zaslouženého vyrovnání dočkali ve 27. minutě. Zezulovi se ještě černý kus pryže do brány dostat nepodařilo, ale o chvíli později se za Ilášem už červené světlo po střele Zdeňka Juráska rozsvítilo.

V zápětí si zahráli domácí přesilovku, kterou hosté v pohodě ubránili, ale půl minuty po návratu vyloučeného Drtiče se kotouče chopil Tomáš Mráz a mladý domácí střelec vrátil Jičínu po čtyřech minutách vedení.

Závěr druhé části ovlivnila série vyloučení. Nejprve byl na pět minut plus do konce utkání vyloučen hodonínský bek Polesný, ale domácí si velkou výhodu sami pokazili dvěma zbytečnými fauly a Drtiči tak dlouhý trest tentokrát přečkali bez újmy.

Necelé dvě minuty po změně stran se hostům podařilo podruhé srovnat skóre. Pěknou akci zakončil blafákem Michal Kuba.

Drtičům se ale stejně jako již poněkolikáté vymstilo velké množství faulů. Zezulův dvouminutový trest ještě Hodonín ubránil, ale osm minut před koncem přišel zlomový moment zápasu.

V závěru další domácí přesilovky prostřelil Rozuma nejproduktivnější zadák Jičína Patrik Flašar, který poslal Nový Jičín potřetí do vedení. O pouhých jedenadvacet vteřin později pak přidal další gól Jakub Lehečka. „Jsou to zbytečné fauly, které, pokud je budeme dál opakovat, tak nemůžeme být úspěšní. Ve většině to jsou zákroky, které nic neřeší. Ze šesti trestů byl jen jeden, který zabraňoval možnému gólu. Jinak to byly fauly v útočném pásmu, v rozích a podobně a přesilovky pak samozřejmě postavily soupeře na nohy," zlobil se Oslizlo.

S nadějemi hostí to už vypadalo hodně špatně. Drtiči v závěru dokázali v přesilové hře vykřesat naději, když se podruhé v utkání dokázal mezi střelce zapsat Zdeněk Jurásek.

„V závěru se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale na vyrovnání už zbývalo málo času a bohužel se vracíme domů s prázdnou," dodal Oslizlo.

2. liga, 17.kolo

HK Nový Jičín – SHK Hodonín 4:3 (1:0, 1:1, 2:2)

Branky: 5. Kabeláč (Lehečka, Žák), 31. Mráz (Kacíř), 53. Flašar (Vašut, Mráz), 53. Lehečka (Hanák, Uhlár) – 27. Jurásek (Sajdl, Kuba), 42. Kuba (Jurásek, Vrba), 58. Jurásek (Škápik, Nedvěd). Rozhodčí: Volf – Otáhal, Měkýš. Vyloučení: 6:6, navíc Polesný (Hodonín) 5+OK. Využití: 2:2. Diváci: 455. Střely na branku: 26:35.

Nový Jičín: Iláš (Šrámek) – Gebauer, Mráz, Kacíř, Kabeláč, Žák, Flašar, Hruška, Prokop, Mikšan, Lehečka, Vašut, Ižacký, Hanák, Vnenk, Uhlár.

Hodonín: Rozum (Luner) – Pokorný, Dufek, Škápik, Nedvěd, Polesný, Zapletal, Vanek, Prčík ml. – Kučera, Sajdl, Piskoř – Peš, Jurásek, Kuba – L. Vrba, Charvát, Zezula – Tomi, Smetana.

Další výsledky 17. kola: Břeclav – Vsetín 3:5 (2:0, 1:4, 0:1), Poruba – Přerov 3:4 po prodloužení (0:0, 1:2, 2:1 – 0:1), Technika Brno – Frýdek-Místek 10:4 (3:1, 4:2, 3:1), Valašské Meziříčí – Opava 2:3 (0:1, 1:2, 1:0).