Fanoušci věří, že Drtiči na Vysočině naváží na hodonínské fotbalisty, kteří o víkendu zvítězili ve Žďáru jasně 6:0.

Svěřenci trenéra Tibora Janáse to ale při letošní soutěžní premiéře tak jednoduché mít nebudou. Plameny sice v úvodním zápas prohrály v Novém Jičíně 4:3, ale v domácím prostředí jsou velmi silné a body jen nerady rozdávají.

Drtiči se ale pokusí tradičního rivala zaskočit. Pro úspěšný vstup do sezony udělají maximum.

„Jsem hlavně rádi, že konečně můžeme hrát. Po viróze, která mužstvo trápilo posledních deset dní, se stav hráčů zlepšil. Doufáme, že poskládáme alespoň tři pětky a budeme konkurenceschopní,“ přeje si hodonínský trenér Janás.

Podle něj jsou domácí favoritem utkání. „My do zápasu nastoupíme po dlouhé pauze, navíc nám budou chybět Podlaha, Uhříček, Dobša a dlouhodobě zraněný Hložánek,“ informuje.

Hodonínští hokejisté (oranžové dresy) v prvním domácím přípravném zápase přivítali Kometu Brno B.
Trenér Drtičů Janás: Chceme udržet klub na mapě druhé ligy i pro další sezonu

Ani Plameny ale nebudou zdaleka kompletní. Hokejisté Žďáru nad Sázavou totiž v úvodním utkání sezony na ledě Nového Jičína přišly nejen o body, ale i o trojici hráčů.

K již zraněné dvojici Ondřej Kovářů a Lukáš Jícha se přidali útočníci Slavomír Kadleček, Dominik Adam a Tomáš Chlubna. Podle klubového webu je jejich absence odhadována spíše v řádů týdnů.

Kvůli pracovním povinnostem bude lodivod Martin Sobotka postrádat také Martina Lojka, navíc otazník visí i nad startem dalšího obránce Davida Váni.

Plameny se před vlastním publikem pokusí odčinit zaváhání z Nového Jičína. Hostí i přes úvodní smolný gól byli v první části aktivnější, přesto po dvaceti minutách prohrávali 1:2. Ďáblové pak trefami Maliníka a Zdeňka dokázali soupeři odskočit na 4:1.

Po hrubém faulu domácího Foltýna na Kadlečka, který byl potrestán pětiminutovým trestem, se ale celek z Vysočiny dvěma slepenými přesilovkovými trefami vrátil zpět do hry. Hokejisté Žďáru už ale ve zbytku utkání další branky nevstřelili a domů se vraceli s těsnou porážkou 4:3.

Plameny se po celý zápas nedokázaly vyrovnat s občas velice tvrdou hrou soupeře, když z utkání kvůli zranění musela odstoupit hned čtveřice hostujících hráčů.