„Ještě nám nějací hráči přijdou. Udělali jsme si obrázek o mužstvu a došli jsme k závěru, že v takové sestavě nezůstane. Během týdne bychom měli udělat ještě nějaké změny. Tady bude mužstvo, které musí žrát led,“ prohlásil po prohraném derby asistent hodonínského kouče Arnošt Šifl.

Hodonín v posledním přípravném zápase postrádal několik zraněných hráčů. Prvnímu útoku chyběl Peš a měsíc se bude muset Číhal se Šiflem obejít i bez obránce Okuliara. Do sestavy se naopak vrátil kapitán Pokorný. „Někteří kluci se nám vrátili po zranění, jiné jsme zase nechali odpočívat,“ podotkl Šifl.

Na ledě se ale Drtiči hledali. Mladý tým hostů byl na tom podobně. Přesto se jako první radovali Lvi. Hodonínští obránci totiž nechali vystřelit jednadvacetiletého forvarda Břeclavi Lechnera. Ten hned z první střely svého týmu poslal v 5. minutě Břeclav do vedení. Hodonínské trápení z utkání s Trnavou tak pokračovalo. I tak mohli vyrovnat Pokorný či Popolanský. Na druhé straně se Peksa vyznamenal proti šanci Nekárance.

Hvězdou utkání byl ale břeclavský gólman Jaroslav Chvátal. Čisté konto držel až do 25. minuty, kdy jej po přihrávce Miklíka prostřelil Popolanský. Hosté se ale zcela snadno vrátili do vedení o čtyři minuty později. Břeclavský útočník Kuriál napálil do mantinelu puk, který se odrazil přímo do hodonínského brankoviště. Truhlář pak neměl nejmenší problémy, aby touš zasunul do prázdné branky.

Hlavně ve třetí dvacetiminutovce se Hodoňáci nadechovali k velkému náporu. Jenže Chvátal je s přehledem vychytal. „Hodonín byl favorit, ale nás podržel gólman. Jsem rád, že jsme se dopracovali k takovému výsledku. Pro naše mladé kluky je to vzpruha do další práce,“ chválil svěřence břeclavský kouč Michal Konečný.

Především v závěrečné desetiminutovce to na ledě začalo pořádně jiskřit. Rozhodně se nehrál jen přátelák. Diváci spíše než hokej sledovali fauly, filmování a vylučování. „Neviděl jsem tam nějaké záludné zákroky. Jen se dohrávaly souboje,“ domníval se Konečný.

Nakonec museli po vzájemné potyčce předčasně do sprch domácí Hollý a hostující Dora. Oba vyfasovali trest pět minut a do konce utkání. Rozhodčí poslal předčasně do kabin i velezkušeného Vlka, který si předtím vyšlápl na mladého Bartoše. Další vysoké tresty dostali Kuba s Kurialem. „Pomalu se hrálo playoffově. Zápas byl vyhrocený,“ potvrdil Šifl.

Ani přesilovky, ani závěrečnou power play však Drtiči ve vítězný gól nepřetavili. „Pořád neproměňujeme šance. Měli jsme přes padesát střel. Břeclav má mladé kluky a proti nim se nedá hrát profesorský hokej. Musíme se víc tlačit do koncovky,“ soudil trenér Drtičů.

Už v sobotu Drtiči zahájí sezonu doma proti Technice. „Jednáme o novém bekovi, ale musíme posílit i útok. Pracujeme i na postu brankáře, protože letos chceme hrát na špici a jít daleko,“ dodal Arnošt Šifl.

Břeclavští Lvi odstartují skupinu Střed v neděli na kutnohorském ledě. „Neznáme sílu mužstev. Hrozně rádi bychom do play off, ale uvidíme, jaké to bude,“ uzavřel břeclavský lodivod. (pt)

Hodonín vs. Břeclav 1:2
Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0. Branky (nahrávky): 26. Popolanský (Miklík) – 5. Lechner (Čunočka), 29. Truhlář (Kurial). Diváci: 853.
Rozhodčí: Netopil – Maloušek, Čech. Vyloučení: 7:10, navíc Kuba (HOD) 5 minut+0K, Hollý (HOD) 5 minut, Vlk (HOD) 10 minut, Kurial (BRE) 5 minut+OK, Dora (BRE) 5 minut.
Hodonín: Peksa – Vlk, Svoboda, Komárek, Pokorný, Miklík, Salajka – Rehuš, Jurásek, Fiedler – Špok, Hollý, Hoza – Popolanský, Brzobohatý, Sajdl – Kuba, Barták.
Břeclav: Chvátal – Dora, Směřička, Rajnoha, Novák, Lysoň, Čuňočka, Konečný, Nekárek, Truhlář, Kuriál, Balát, Lechner, Průdek, Papp, Konečný, Bolfík, Zháňal, O. Bartoš, C. Bartoš, Vlašič.