Slovácký celek dva body bral, neboť po úvodní části prohrával s nováčkem soutěže už 1:3. A i když domácí tým ve druhé periodě výsledek srovnal, v závěru byl blízko další porážce. Na čtvrtý gól Karla Vydry Drtiči odpověděli až třiadvacet vteřin před vypršením základní hrací doby, kdy při power play skóroval útočník Petr Peš.

Obrat dokonal svým druhým gólem v zápase bek Nedvěd, který v čase 63:17 zařídil Hodonínu důležitou výhru 5:4. „Opět jsme utekli hrobníkovi z lopaty," oddechl si po sobotním dramatickém duelu domácí kouč Stanislav Beťko. „Pořád si zbytečně komplikujeme život. Přitom kluci moc dobře vědí, že musí hrát zodpovědně od první minuty. Pak se nemusíme bát takto hektických závěrů, jako tomu bylo s Kopřivnicí a minule i s Porubou," přidal Oslizlův nástupce.

Trenéři SHK nakonec výhru v prodloužení brali. „Jsme samozřejmě rádi, že se nám v power play podařilo srovnat a v prodloužení urvat druhý a zasloužený bod," pronesl Beťko. K výkonu svěřenců však měl především v úvodní části značné a oprávněné výhrady. „Říkali jsme klukům, že Kopřivnice bojuje o play off, a že nám nedaruje metr ledu, což se potvrdilo. Bohužel nám ale opět utekla první třetina. Dostali jsme strašně laciné góly a prohrávali," uvedl Beťko.

útočník Kučera se stal otcemForvard hodonínských Drtičů Zdeněk Kučera se ve čtvrtek 28. ledna stal hrdým otcem dcery Adélky. „Tátovi i mamince gratulujeme a přejeme všem pevné zdraví a hodně štěstí," uvedla šéfka slováckého celku Jana Gajošová.

Hosté, kteří s Opavou a Břeclaví stále bojují o poslední místenku do vyřazovacích bojů, měli dobrý vstup do utkání, když už ve 4. minutě ihned po vhazování parádní ranou do horního růžku hodonínské brány otevřel skóre zápasu Tomáš Matějek.

Drtiči sice přispěchali s rychlou brzkou odpovědí, když se prosadil Dominik Matula, ale Kopřivnice se brzy vzala vedení zpět. Rychlý protiútok zakončil střelou do odkryté brány Adam Červenka. Další úder nedůraznému soupeři zasadil Matějek, který si v početní výhodě najel mezi kruhy a překonal bezmocného Zavadila. „Po první třetině jsme udělali v sestavě určité změny, které mančaft nastartovaly. Od druhé části jsme byli jednoznačně lepší. Vypracovali jsme si i nějaké šance, ale to samozřejmě soupeř také," pronesl Beťko.

Ten ocenil i přístup publika. Věrní příznivci tým v těžkých chvílích podrželi a hlasivkami mu pomohli ke zvratu. „Důležité bylo, že v momentu, kdy jsme prohrávali, nás podpořili fanoušci a nenechali nás ve štychu, za což jim patří velký dík. Věříme, že nás přijedou podpořit i na těžké derby do Břeclavi," uvedl kouč Hodonína.

K obratu zavelel zadák Nedvěd, který ve 22. minutě potrestal Červenkovo vyloučení a v přesilovce snížil. O zasloužené vyrovnání se postaral Petr Peš, který po přihrávce Špoka napřáhl hůl až ke stropu haly a parádní ranou vyhnal pavouky z horního růžku kopřivnické brány.

Nerozhodný stav 3:3 ale vydržel jen do třiadvacáté vteřiny poslední části. O další změnu skóre se postaral hostující obránce Karel Vydra, který přiblížil celku ze severu Moravy důležité výhře.

Nechyběla šarvátka

Autor čtvrtého kopřivnického gólu se pak pustil do bitky s domácím pořízkem Mikéskou, na body však zřejmě prohrál.

Šarvátka Drtiče nakopla. Domácí hráči protivníka zmáčkli, vypracovali si i několik slušných příležitostí ke srovnání, ale gólman Vrba dlouho odolával. V posledních dvou minutách sáhli hodonínští trenéři ke hře bez brankáře. Power play slováckému celku nakonec vyšla.

Sedmadvacet vteřin před třetí sirénou vyrovnal Peš, který mimo Vrbův dosah tečoval Škápikovu střelu.

Pětiminutové nastavení už bylo v režii Hodonína. Hosté se zatáhli, čehož v čase 63:17 využil Ondřej Nedvěd, který přesnou ranou zařídil Drtičům důležitý druhý bod. „Chci klukům poděkovat, že se i za nepříznivého stavu 1:3 zvládli vrátit do zápasu, ale jak jsem už říkal, zbytečně si vlastní nezodpovědností komplikujeme život," poznamenal Beťko.

Jeho protějšek ztrátu náskoku těžce kousal. „Jsme hrozně zklamaní. Hodonín má samozřejmě kvalitu, ale třicet vteřin před koncem vedeme 4:3 a my se zbytečně a nepochopitelně snažíme trefovat přes celé hřiště prázdnou branku. To je obrovská nezodpovědnost a já to prostě nechápu," kroutil hlavou na chodbě před hostující kabinou Václav Slabý, kterému vadily i další věci. „V prodloužení jde jeden hráč soupeře do našich čtyř a my nesmyslně couváme. Tohle jsou chyby, které nás neuvěřitelně srážejí," čílil se.

Porážka v prodloužení Slabého hodně štvala. „Měli jsme si prostě odvést tři body a hotovo," věděl kopřivnický kouč. „Ale klobouk dolů před soupeřem, který to v závěru zkušeně zvládl a má dva body," přidal. „Pro nás je teď důležitý každý bod. Doufáme, že se nám podaří jich posbírat dostat na to, abychom se do play-off dostali," věří Slabý.

2. hokejová liga, 38. kolo –

SHK Hodonín – HC Kopřivnice 5:4 po prodloužení (1:3, 2:0, 1:1 – 1:0)

Branky: 5. Matula (Sajdl), 22. Nedvěd (Jurásek, Peš), 33. Peš (Špok, Nedvěd), 60. Peš (Škápik, Špok), 63. Nedvěd (Peš) – 4. Matějek (Sluštík), 8. Červenka (Stránský, Slovák), 15. Matějek (Teper), 41. Vydra. Rozhodčí: Volf – Hanzlík, Wesley. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 1092. Střely na branku: 38:26.

SHK Hodonín: Zavadil (Štěpanovský) – Kolář, Mikéska, Škápik, Nedvěd, Pokorný, Jedlička, Polesný – Matula, Sajdl, Špok – Peš, Jurásek, Kuba – Černohous, Charvát, Tomi – Venclík, Janás. Trenér: Stanislav Beťko.

HC Kopřivnice: Vrba (Juřena) – Dusík, Jašek, Čintala, Vydra, Marek, Merenda, Teper – Matějek, Sluštík, Suchý, Hrubý, Stránský, Tomášek, Pargáč, Mach, Červenka. Trenér: Václav Slabý.

Výsledky 38. kola: Moravské Budějovice – Valašské Meziříčí 6:1 (2:1, 3:0, 1:0), Nový Jičín – Karviná 1:5 (1:1, 0:3, 0:1), Opava – Břeclav 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), Technika Brno – Poruba 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), Vsetín – Frýdek-Místek 3:4 (2:0, 0:3, 1:1).