„Bohužel zápas ve Žďáru jsme nezvládli. Na našem výkonu byl znát delší zápasový výpadek. O utkáni rozhodly naše špatné vstupy do první a druhé třetiny. Soupeř nám vždycky odskočil o dvě branky. Poprvé jsme to ještě stačili srovnat na 2:2, podruhé za stavu 4:3 nás srazil gól na 5:3 z metrového ofsajdu. Na to se ale vymlouvat nemůžeme. I tak si vytvořili spoustu brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Třetí třetinu si domácí již pohlídali. Dnes jsme si nezasloužili brát body a jedeme domů s prázdnou,“ zhodnotil první letošní mistrovský duel kouč Drtičů Tibor Janás. 

Jeho týmu vstup středečního utkání vůbec nevyšel. Hosté na ledě Žďáru inkasovali první branku po osmačtyřiceti sekundách. Hned po vhazování se před brankáře Kubáně dostal Prokš a poslal Plameny z první šance zápasu do vedení.

Drtiči pak přečkali oslabení a postupně se vymanili z úvodního tlaku soupeře a Balánem zahrozili. Zkušený útočník se ale neprosadil a Plameny vzápětí podruhé udeřili. Trefil se Malenovský.

Drtiči se však po nepříjemných direktech rychle otřepali a výsledek během minuty srovnali. Nejprve střelu Dobši dorazil do sítě pohotový Růžička, vzápětí se po zmatcích v domácí obraně prosadil kapitán Komínek a v 15. minutě se za stavu 2:2 začínalo od začátku.

Hosté po vyrovnání ožili, protivníka zatlačili a sahali po obratu, třetí branku ale do přestávky nepřidalo.

V závěru první třetiny ještě přečkali druhé oslabení, Kubáňovi pomohla i tyčka.

Hodonínští hokejisté (oranžové dresy) v prvním domácím přípravném zápase přivítali Kometu Brno B.
Trenér Drtičů Janás: Chceme udržet klub na mapě druhé ligy i pro další sezonu

Drtiči hráli ve čtyřech i na startu prostřední části, ale zvládli se ubránit. Pak ale nepokryli Gregara a zase prohrávali.

Tentýž domácí hráč se pak o chvíli později prosadil podruhé a Hodonínští zase tekli o dva góly.

Navíc faulovali, takže v oslabení přicházeli o síly. Přesto mohli v početní nerovnováze udeřit. V polovině zápasu uháněl Komínek sám na žďárského gólmana, ale neuspěl.

Ve 35. minutě si první přesilovku zahráli i Drtiči a okamžitě ji také využili. Při hře čtyři na tři skóroval Romančík a bylo to jenom o gól.

Plameny ale ještě do konce druhé třetiny soupeři odskočili. Brankář Kubáň vyjel proti puku, srazil se s domácím útočníkem. Kotouče se zmocnil Štěpánek, naservíroval jej před prázdnou branku Čermákovi a bylo to 5:3.

Drtiči se ale dál rvali, útočili. Výsledek mohli několikrát snížit, domácí gólman Čáp spoluhráče bravurními zákroky podržel.

Závěrečnou část poznamenala častá vyloučení, celek z Vysočiny v rozkouskované periodě drželi dvoubrankové vedení.

Hodonínští hokejisté v závěru střetnutí soupeře zmáčkli, měli tlak i šance, ale na body to nestačilo.

Jihomoravané se pokusí úvodní nezdar odčinit v sobotu doma proti Kopřivnici. Zápas 3. kola východní skupiny druhé ligy začíná na Zimním stadionu Václava Nedomanského v sedmnáct hodin.

2. hokejová liga skupina Východ, 2. kolo -

SKLH Žďár nad Sázavou – SHK Drtiči Hodonín 5:3 (2:2, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Prokš (Čermák), 12. Malenovský (Štola), 24. Gregar (Wasserbauer), 25. Gregar (Wasserbauer), 38. Čermák (Štěpánek) – 15. Růžička (Dobša), 15. Komínek (Romančík), 35. Romančík (Komínek, Miklík). Rozhodčí: Čuňočka – Nechvátal, Roupec. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Průběh zápasu: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Žďár nad Sázavou: Sláma(Čáp) – Čermák, Pleva, Vašíček, Váňa, Půža, Macek – Gregar, Čermák, Bureš, Wasserbauer, Prokš, Štěpánek, Malenovský, Doležal, Prokopec, Štola.
Hodonín: Kubáň (Martinčík) – Miklík, Sedláček, Hohl, Fišera, Hefka, Gabrhelík – Lekeš, Romančík, Komínek, Podlaha, Růžička, Janeček, Dobša, Balán, Pospíšil, Marek, Rozsahegyi, Janás.