„Bylo to vydřené vítězství. od začátku byl zápas velmi vyrovnaný. Měli jsme ale víc držení puku a ve druhé třetině jsme dominovali. Bohužel jsme na konci třetin dostali nešťastné góly. Hrál se atraktivní útočný hokej,všichni útočili, bránili, pomáhali si. K vidění byly pohledné kombinace, tvrdé souboje, dokonce jedna šarvátka, ve které na body zvítězil náš Růžička. Těsný výsledek jsme nakonec ubránili, takže diváci podle mě museli odcházet spokojení,“ uvedl po zápase trenér Ivan Dornič, jemuž poprvé asistoval zkušený Aleš Flašar.

Také na žďárské střídačce se představil nový muž. Na postu asistenta hlavního kouče Michala Konečného vystřídal Radovana Biegla bývalý vynikající extraligový útočník Radek Haman. „Dnes musím před kluky smeknout. Sice se prohrálo, ale pro mě to bylo utkání na úrovni play off se vším všudy. Každopádně si myslím, že to byl minimálně remízový zápas,“ poznamenal Haman.

Hodonín se po domácí výhře posunul na druhou příčku tabulky skupiny Východ. Na vedoucí Šumperk ztrácí osm bodů. V příštím kole se představí v sobotu 19. ledna od 17 hodin na ledě Tábora.

SHK iClinic Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou 3:2

Třetiny: 1:1, 1:1, 1:0. Branky a nahrávky: 16. Matula (Růžička, Finsterle), 24. Finsterle (Růžička), 56. Škutchan (Charvát) – 19. Hort (Krupka), 39. Čermák (Wasserbauer). Rozhodčí: Slávka – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 5:5, navíc Růžička (HOD) a Bureš (ZNS) 5 min. + OT do konce utkání a Kolda (ZNS) 10 min. nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1146. Střely na branku: 35:26 (13:8, 10:10, 12:8).

Hodonín: Kubáň (Štěpanovský) – Sedlák, Šaršok, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Miklík – Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Škutchan, Benýšek, Růžička, Franek, Matula, Jurča.