Porubský odchovanec patří mezi nejproduktivnější obránce druhé ligy. I letos se Peslar začal připravovat v mateřském oddílu. Pod známými trenéry Flašarem a Sršněm odehrál čtyři přípravná utkání, ve kterých si připsal si tři přihrávky na gól.

S vedením klubu se ale nedohodl na podmínkách, nakonec zamířil na jižní Moravu, kde podepsal roční smlouvu. „Když jsem se dozvěděla, že Jakub se nedomluvil v Porubě, hned jsem ho chtěla získat do našeho týmu, protože ve druhé lize je to top obránce. Jsem moc ráda, že jsme se s Jakubem rychle domluvili a že posílil naše mužstvo,“ uvedla na klubovém webu předsedkyně SHK Hodonín Jana Gajošová.

Úterný přípravný zápas mezi domácím Hodonínem (v modrých dresech) a hosty z Havlíčkova Brodu byl předčasně ukončen devatenáct sekund před koncem.
Divoká odveta. Potyčky předčasně ukončily přípravu Drtičů s Havlíčkovým Brodem

Peslar je již čtvrtou letní posilou Drtičů do defenzivy. „Jdeme si za naším cílem, kterým je postup do WSM ligy a potřebujeme kvalitní obranu,“ upozorňuje Gajošová.

Pětadvacetiletý zadák je odchovancem porubského hokeje. V RT TORAX Aréně prožil většinu kariéry. Svůj talent potvrzoval nevysoký, ale řízný bek od mládežnických let. V patnácti poprvé naskočil do staršího dorostu, o rok později už nakoukl do juniorky.

V sezoně 2010/2011 si poprvé vyzkoušel dres nedalekého Havířova, jehož barvy hájil v juniorské lize. Následně si ostravského rodáka vyhlédla brněnská Kometa, v jejíchž službách strávil dvě sezony.

Čtyřiadvacetiletý útočník Michal Romančík skóroval v obou přípravných zápasech Drtičů před nadcházející sezonou.
Na tlak vedení je připravený. Romančík skóroval v obou přípravných zápasech

V soutěžním ročníku 2012/2013 nejen plnil v juniorském týmu roli asistenta kapitána, ale začal se seznamovat také s dospělým hokejem. Produktivní zadák v rámci střídavých startů nastoupil do pěti zápasů v dresu druholigových břeclavských Lvů a připsal si jeden kanadský bod za gólovou asistenci.

Následující sezonu Peslar zahájil doma v Porubě a ihned se zařadil mezi důležité hráče Sršňova výběru. V dresu RT Toraxu se stal nejproduktivnějším zadákem moravské části druhé ligy, když v osmatřiceti zápasech nastřádal čtyřiatřicet kanadských bodů. O titul nejproduktivnějšího obránce celé druhé ligy přišel jen kvůli méně nastřílených branek.

Také ročník 2015/2016 začal v červeno-bílých barvách. Pak ale přišla nabídka z prvoligového Havířova, za který odehrál dvanáct utkání. V AZetu měl Peslar pokračovat i v po skončení sezony, nakonec se ale účastník zimní univerziády 2015 vydal poprvé ve své kariéře na zahraniční angažmá.

V Prušánkách brzy začne výstavba multifunkčního parku za tamním kostelem vedle hřbitova. Součást areálu bude přístřešek, který poslouží při kulturních akcích, pohřbech nebo svatbách.
Multifunkční park poslouží na svatby, pohřby i koncerty. Vzniknout má do roka

V polském Jastrzebie odehrál na začátku loňské sezony čtyřiadvacet duelů s bilancí jednoho gólu a jedenácti asistencí, po Novém roce si ale sbalil kufry a namířil si to opět do svého mateřského klubu. V Porubě vloni stihl v základní části tři zápasy, v play-off v deseti zápasech nastřílel pět gólů a připsal si celkem osm kanadských bodů. Nejen fanoušci Drtičů věří, že stejně produktivní bude i po příchodu do Hodonína.