Drtiči to na Šumperk umějí. Svěřenci trenéra Stanislava Beťka bodovali s Draky v každém ze čtyř letošních vzájemných duelů. Hodonín navíc opanoval oba venkovní duely. Na konci října zvítězil na severu Moravy 2:1 po samostatných nájezdech, ve středu nad silným soupeřem zvítězil už po šedesáti minutách.

„Jsme moc rádi, že jsme to zvládli a že jsme se posunuli na třetí místo," radoval se hostující trenér Stanislav Beťko. Kouč SHK po posledním duelu ocenil výkon i snahu svěřenců. „ Hlavně pro gólmany to bylo nesmírně těžké utkání, protože na stadionu byla obrovská zima. Na klucích bylo vidět, že moc chtěli uspět a urvat tři body. Myslím, že ve hře pět na pět jsme měli o trochu víc ze hry," prohlásil Beťko.

Se vstupem do utkání ale příliš spokojený nebyl. Drtiči inkasovali už po necelé minutě hry. Vymazal našel hůl Vachutky, který střelou bez přípravy odpálil střelecké manévry. „Ačkoliv jsme si chtěli pohlídat vstup do utkání, tak nám začátek nevyšel podle našich představ. Hned v prvním střídání jsme dostali gól. Naštěstí se nám podařilo prakticky hned po buly vyrovnat, což byl hodně důležitý moment," líčí Beťko. Vyrovnání obstaral bojovník Kuba, jenž usměrnil do sítě střelu Kadlece.

Draci si mohli vzápětí vzít vedení zpět, ale rána Drtila skončila na tyči. Poté se Šumperští museli bránit dvojnásobné přesilovce soupeře, Hodonín si ale pořádnou příležitost nevypracoval.

Na druhé straně svoji další šanci zužitkoval Drtil a Draci po parádní individuální akci navrátilce v sestavě opět vedli.

Jihomoravané ale znovu přispěchali s rychlou odpovědí. Na 2:2 srovnal Jakub Kadlec. Gólovou přetahovanou v úvodní části ovládli domácí. Třetí gól Šumperku zařídil kapitán Matějka. Bývalý útočník Zlína se trefil po úniku a přesné přihrávce Vymazala.

Střelecké hody pokračovaly i po změně stran. Ve 25. minutě se šumperskému publiku připomněl kanonýr Jurča.

Domácí trenér Flašar se za nerozhodného stavu odhodlal k výměně brankářů. Místo nejistého Svobody putoval na led bývalý Drtič Zavadil.

Impuls pomohl Drakům pouze na chvíli, když přesilovou hru využil Drtil. Slovácký celek odpověděl rázně a rychle. Vrána v polovině střetnutí z křídla překonal zlínského odchovance a v čase 29:20 se začínalo od začátku.

Drtiči se na konci druhé třetiny dostali dokonce do trháku. Důrazný Vaněk zblízka procpal kotouč za Zavadila a bylo to 4:5. Přestřelka v tu chvíli nabírala na obrátkách.

Tečku za druhou periodou udělal Tomáš Drtil, který využil přesilovku pět na tři a zkompletoval hattrick. „Samozřejmě jsem rád, že se mi návrat povedl. Kluci říkali, že dlužím pětistovku do kasy," uvedl po utkání domácí zadák.

Klíčové chvíle přinesla závěrečná část. Nejprve Cink střílel ve vyložené pozici vysoko nad, další šance soupeře zneškodnil promrzlý Kotvan. „Všichni jsme bojovali, chtěli jsme vyhrát. Byl to však docela zvláštní hokej. Měli jsme dost šancí, ale neměli jsme štěstí a taky nám tam padly smolné góly," litoval Drtil.

Drtiči byli v koncovce důslednější a nakonec i šťastnější. Vaněk krátce po návratu z trestné lavice dostal ideální přihrávku od Miklíka a svůj únik zakončil střelou mezi Zavadilovými betony.

Zkušený forvard si tak stejně jako v minulém zápase v Šumperku připsal vítěznou branku.

Severomoravané už na zvrat neměli. „V závěru jsme to disciplinovanou hrou zvládli dotáhnout," těšilo Beťka.

Jeho protějšek domácí ztrátu těžce rozdýchával. „Samozřejmě jsme čekali, že to s Hodonínem bude těžké, ale zklamali mě gólmani. Oba předvedli špatný výkon. Chyb se však nevyvarovali ani někteří hráči, kteří si myslí, že mají jisté místo v sestavě. Ale tak to není," zlobil se trenér Šumperku Aleš Flašar.

Známého bouřliváka štvaly hlavně laciné branky. „Zápas na oko diváka nebyl škaredý, góly padaly a měli jsme šance. Podstata našeho problému byl v opravdu špatném výkonu brankářů," tvrdí Flašar. „Pořád jsem věřil, že to dokážeme otočit. Každý bod z tohoto utkáních bych bral. Zároveň jsem ale při každé střele na naši branku trnul," dodal.

Hodonínští hokejisté se díky divoké výhře 6:5 dostali v tabulce východní skupiny druhé ligy právě před Šumperk na třetí místo. Jednobodový náskok budou chtít uhájit v sobotu doma proti vedoucímu Vsetínu. Atraktivní duel na Zimním stadionu Václava Nedomanského začíná v sedmnáct hodin.

2. hokejová liga, 32. kolo –

Draci Šumperk – SHK Hodonín 5:6 (3:2, 2:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Vachutka (Vymazal, Sedlák), 7. Drtil (Fischer, Fišera), 20. Matějka (Vymazal, Drtil), 26. Drtil (Vymazal, Sedlák), 39. Drtil (Sedlák, Vymazal) – 2. Kuba (Kadlec), 14. Kadlec (M. Haloda), 25. Jurča (Miklík), 30. Vrána (Vaněk, Jurča), 35. Vaněk (Jurča, Miklík), 49. Vaněk (Miklík). Rozhodčí: Koziol – Novotný, Axman. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:1. Diváci: 500. Střely na branku: 33:30.

Šumperk: Svoboda (25. Zavadil) – Janota, Sedlák, Řezáč, Ďurkáč, Fišera, Drtil, Adam – Matějka, Vymazal, Vachutka – Ostřanský, Sedláček, Novosad – Cink, Králík, Fischer – Hroch, Langr. Trenér: Aleš Flašar.

SHK Hodonín: Kotvan (O. Haloda) – Potechin, Miklík, M. Haloda, Polesný, Kužílek, Pokorný, Loginovsky – Jurča, Vaněk, Vrána – Kadlec, Peš, Kuba – Hajný, Charvát, Hložánek – Venclík, Černohous. Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík.

32. koloVsetín – Poruba 8:4 (2:1, 2:2, 4:1), Valašské Meziříčí – Nový Jičín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0), Opava – Kopřivnice 4:2 (1:1, 1:0, 2:1).