Skvělá divácká kulisa, herní nasazení a dvě branky Petra Peše okořenily šlágr druhé ligy mezi hodonínskými Drtiči a Zubry z Přerova. Na konci atraktivního duelu se více radovali hokejisté z jižní Moravy, kteří zvítězili 3:2.

Po duelu se trenéři obou týmu shodli, že zápas mohl být ještě lepší, nebýt častých zásahů rozhodčího. „Myslím si, že to bylo skvěle odehrané utkání. A to jak od nás, tak i z přerovské strany. Rozhodčí se hodně zviditelňoval a trochu to kazil. Utkání bylo hodně rozbité vyloučeními,“ řekl kouč hodonínského SHK Svatopluk Číhal.

Podobný názor zastával i jeho protějšek Radoslav Svoboda. „Utkání bylo velmi dobré. Akorát škoda, že do zápasu příliš zasahoval rozhodčí. Úroveň mohla být o něco vyšší,“ komentoval Svoboda.

Řady Drtičů přijel před důležitým soubojem vyztužit bek Michal Nedbálek, který jinak hostuje v prvoligové Olomouci. Trenér Číhal naopak musel oželet start brněnských útočníků Petera Sojčíka a Martina Zábranského. Do hry se tak dostali Antonín Veselý a Milan Chlup.

„Peter Sojčík má otřes mozku, jenž utrpěl v Berouně. Bude mimo až do Vánoc. Martin Zábranský odehrál v sobotu jen dvě střídání. Je nemocný, zvracel a má teploty. Bohužel nedojeli, ale nedá se nic dělat. Máme svoje kluky, tak jsme to odehráli takto,“ vysvětluje zkušený lodivod.

Základ vydřenému vítězství dal dvěma góly Petr Peš. Šikovný centr nejprve svou trefou rozbouřil diváky v 10. minutě. V polovině utkání pak po přihrávce Romana Bartáka zvyšoval pohotovou střelou na 2:0. Třetí zářez přidal dělovkou Vladimír Kočara. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný.

„Peš hrál velmi dobrý zápas, i když byl taky několikrát vyloučený. Někdy jsme ale nevěděli, jestli rozhodčí vylučuje nás, nebo soupeře,“ pokračuje Číhal. I když se Přerovským podařilo postupně snížit až na rozdíl jediné branky, zůstaly všechny body v Hodoníně. Drtiči tak i nadále vedou tabulku a svou sérii neporazitelnosti protáhli už na jedenáct zápasů.

Hodonín – Přerov 3:2, 10. Peš a 33. Peš, 34. Kočara – 47. Faltýnek, 57. Rajnoha.

Drtiči: Maláč – Sladký, Zapletal, Hoza, Meixner, Kočara – Ševela, Šťastný, Barták, Peš, Matušek – Pochylý, Nedbálek, Chlup, A. Veselý, Knebl.