Zápas se však pro hodonínský Baník nevyvíjel dobře. Vždyť deset a půl minuty před koncem třetí třetiny ještě hosté vedli 7:5. „Průběh zápasu byl jako na houpačce. Přiznám se, že jsem chvílemi přestával věřit. Ale ukázalo se, že v hokeji se dá za pár minut zvládnout ledacos, zvláště pak v takovéto soutěži,“ poukazuje na senzační obrat v závěrečné desetiminutovce Vyrůbalík.

Na obrat zavelel v devětačtyřicáté minutě Jiří Sedlák, který snížil na rozdíl jediné branky. „Nakoplo nás to. Začali jsme šlapat a chtěli daleko víc než soupeř. Navíc nás hnali skvělí fanoušci, kterým patří obrovský dík za perfektní atmosféru,“ dodává jedenačtyřicetiletý obránce.

Mutěnice v generálce rozstřílely Lednici vysoko 6:2.
PODÍVEJTE SE: Mutěnice v generálce rozstřílely Lednici

Třetí finálový zápas si nenechalo ujít přes tisíc pět set diváků. „Na tuto ligu je to unikátní číslo. Nevím jak v ostatních krajích, ale myslím, že tolik lidí nikam jinam nepřišlo. Opět se ukázalo, že Hodonín je stále hokejovým městem,“ pochvaluje si vysokou návštěvu Vyrůbalík, jenž si ve třetím finálovém zápase připsal jednu asistenci.

Vyrovnání Baníku zařídil v šestapadesáté minutě Martin Dufek. Na něj navázali v poslední minutě Matěj Charvát s Michalem Venclíkem, kteří dokonali hodonínský obrat. Pozápasové oslavy tak mohly začít. „Večer byl dlouhý. Někteří kluci šli ráno do práce, jiní si vzali volno. Myslím, že v Hodoníně se slavit umí,“ nezastírá hráč se zkušenostmi z Olomouce či Znojma.

VÍTĚZNÝ TALISMAN

Už v semifinále se k mužstvu připojil i hodonínský odchovanec Michal Hoza. Legendární oblíbenec místního publika se stal vítězným talismanem. „Všechny zápasy, které odehrál, jsme vyhráli,“ směje se Vyrůbalík, který odmítá, že byl Hoza nominován pouze kvůli oblibě publika. „Na ledě je stále platný hráč. Chceme mít široký kádr, proto jsme Michala vzali. Nevypustí jediný souboj, je agresivní a nepříjemný pro soupeře. Že ho publikum miluje? To už je něco navíc,“ dodává Vyrůbalík s úsměvem.

Slovenský hokejista Ľubomír Vaškovič patří mezi tahouny hodonínského Baníku.
Hrál extraligu a živil se hokejem. Teď Vaškovič táhne SHKM a vyrábí postele

Jeho spoluhráče nyní čeká týdenní pauza. „V jiných krajích se stále čeká na vítěze play-off, až potom se rozhodne, jakým systémem se bude hrát o postup do druhé ligy. Zatím není jasné, kolik týmů má o baráž zájem, musíme vydržet,“ praví hodonínský odchovanec.