Úvodní minuty zápasu byly z obou stran docela opatrné. První impuls do hry přineslo až vyloučení a sním přesilová hra Hodonína. Tu se domácímu Sajdlovi podařilo využít. Na další branku diváci nemuseli čekat dlouho. V čase 10:26 využil Romančík další početní výhodu, když střelou do protipohybu prostřelil Fendricha, který neměl šanci.

Hosté o sobě dali také vědět. Za pětadvacet vteřin odpověděl Vyčesaný. Baník byl posléze poslán do čtyř. Gólman Štěpanovský předvedl skvělý zákrok, ale přivodil si zranění a z utkání musel odstoupit. Jeho kolega O. Haloda však na další branku nebude vzpomínat s radostí.

Zavinil totiž druhý gól, který oranžovo-modří zbytečně inkasovali. „Zápas jsme sice zvládli a vyhráli jsme. Důležité je, že jsme ukázali vnitřní morální sílu, a že jsme i v zápase, ve kterém nám to herně moc nešlo, dokázali zvítězit,“ řekl trenér Drtičů Roman Čechmánek.

Drtiči i podruhé v sezoně vyloupili stadion ve Valašském Meziříčí.  Fotbalovou výhru vystřelil Michal Romančík a čisté konto poprvé v sezoně vychytal Ondřej Haloda. Ilustrační foto.
Romančík rozhodl jedinou brankou ve Valašském Meziříčí

Kopřivnice ve druhé třetině dohrávala početní výhodu, během níž skóroval Stříž. Hostům z města Tatrovek se tak poprvé v zápase podařilo dostat do vedení. Nicméně po brance Kopřivnice byli hosté posláni do čtyř a Drtičům se tak naskytla možnost přesilové hry, kterou využil Hladiš. Další gól domácích zaznamenal Žabčík, který zadovkou naslepo trefil mezírku mezi Fendrichovými betony.

Gólové hody pokračovaly i ve třetím dějství. Hosté opět dokázali vyrovnat a v šestačtyřicáté minutě se začínalo opět od nuly. Nerozhodný stav vydržel pouze jednasedmdesát vteřin. Sajdl využil důrazu na brankovišti, a tím poslal Baník do vedení. „Myslím si, že o dnešním zápase by se dalo hovořit docela dlouho. Na soupeřově hřišti jsme dali pět branek, a proto nás porážka hodně mrzí,“ stručně zhodnotil klání kouč hostů, Martin Tomášek.

Poslední gól padl až v předposlední minutě zápasu a jeho střelcem byl Vrána, který tak zajistil svému týmu vítězství 7:5. „Na rozdíl od předchozích utkání, nás tlačila bota zejména ve hře dozadu. V sobotu nám to prostě nešlo. Ale jak jsem řekl i po zápase hráčům, musíme to hodit za hlavu a v pondělí se už zase začít připravovat na další utkání. Budeme se snažit nastartovat k tomu, co jsme hráli v předchozích zápasech,“ dodal Čechmánek.

SHK Hodonín – HC TATRA Kopřivnice 7:5 (2:2, 3:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Sedlák (Mojžíš), 11. Romančík (Haloda M.), 23. Hladiš (Vaněk, Vrána), 26. Žabčík (Kužílek), 31. Sajdl (Žabčík), 47. Sajdl (Peš, Haloda M.), 59. Vrána (Vaněk) – 11. Vyčesaný (Suchý), 15. Hrubý, 21. Stříž (Mach, Suchý), 34. Pěnčík (Mrowiec), 46. Suchý (Vyčesaný)
Rozhodčí: Slavka – Vašíček, Král
Vyloučení: 5:9
Využití: 2:2
V oslabení: 0:0
Diváci: 1247
Střely na branku: 35:28
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3, 5:5, 7:5

Sestava SHK Hodonín:
Štěpanovský (12. Haloda O.) - Miklík, Mojžíš (A), Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek - Matula, Peš (C), Sajdl (A) - Romančík, Vaněk, Vrána - Sedlák, Charvát, Kadlec - Černohous, Jurča, Venclík
Trenér: Roman Čechmánek