Premiéru si šikovný hokejista, který v osmi přípravných zápasech zaznamenal pět bodů za dva góly a tři asistence, stejně jako další nováčci v SHK odbude dnes v Brně. V rozhovoru pro klubový web Zítka rozebral hned několik zajímavých témat. Tady jsou.

O Drtičích… Jsou tady výborné podmínky a dobré zázemí. S kluky na hotelu si můžeme jít zacvičit nebo jít na dopolední trénink. Funguje to tady profesionálněji než v klubech, kde jsem v minulosti hrál. Hodonín určitě patří mezi lepší kluby druhé ligy.

O Hodonínu… Prošel jsem si město a samozřejmě taky nějakou hospodu (směje se). Líbí se mi tady, jsou tady příjemní lidé a i s ubytováním na hotelu jsem spokojený. Minulý týden jsme měli se spoluhráči takovou stmelovací akci, takže zatím všechno klape a je v pořádku. Doufám, že to tak půjde dál.

O přípravě… Vyhráli jsme pět utkání z osmi. Hráli jsme proti silným soupeřům. Proti Piešťanům jsme odehráli dobré zápasy, i když tomu výsledky neodpovídají. Pokud se nám takhle bude dařit i v sezoně, tak to bude určitě dobré.

O pěstním souboji… Zažil jsem více bitek, ale vše bylo jen s rukavicemi. Tohle byla moje první bitka bez rukavic, ale kdyby bylo potřeba a byla by na to vhodná doba na ledě, tak s tím určitě nebudu mít problém.

O spoluhráčích… Dobře se mi hrálo s Vrbičem (Lukáš Vrba – pozn. red.) a se Šeďou (Zdeněk Jurásek, pozn. red.). Lukáš je typ hráče jako já. Dokáže rychle založit útok a Šeďa je zkušený hráč. Dává tomu myšlenku a geniální přihrávky, které člověk někdy ani nečeká (směje se).

O posilách z Ruska… Rusky umím akorát pozdrav, ale jeden z kluků umí trochu anglicky, tak se vždy bavíme s ním a ostatním to překládá. Jsou to šikovní hráči. Garanin dal pěkný gól v Piešťanech, a když se jim bude dařit, tak proč ne. Minulý rok byli v Trutnově hráči z Ruska, takže už jsem s nimi hrál.

O nových soupeřích… Proti Moravským Budějovicím jsme hráli předloni, když jsem šel do Trutnova a hráli jsme s nimi o postup do play-off. Zápas hodně bolel, když se podívám na jejich soupisku, tak tam mají průměr asi devadesát kilo na hráče (smích), ale samozřejmě se dá hrát s každým.

O herních nedostatcích… Určitě ještě nejsme tak moc sehraní. Jsou tady včetně mě noví kluci, tak se musíme na ledě lépe poznat. V zápasech si dokážeme vytvořit dost šancí, jen jich musíme více využívat, aby nás to nemuselo mrzet. Před začátkem soutěže budou dvě přesilovkové formace zkoušet hru pěti proti třem a čtyřem, aby si lépe sedly a nacvičily si nějaké signály.

O startu na Technice Brno… Mistrovské zápasy jsou vždy o něčem jiném. Možná Technika bude mít výhodu menšího hřiště, protože je na něj zvyklá. V přípravě jsme ji ale porazili a nevidím důvod, proč bychom je nemohli porazit i teď, když do toho dáme všechno.