Na další obrat již Drtičům nezbyly síly a prohráli se Šumperkem 1:4.

„Parádní atmosféra, dobrý hokej a zasloužený postup pro lepšího, pro Draky,“ tak ve zkratce vystihl čtvrtý duel finálové série druhé ligy mezi Hodonínem a Šumperkem domácí kouč Svatopluk Číhal.

„Půjdeme do toho na plné pecky. Budeme chtít urvat další zápas před našimi diváky,“ předesílal domácí útočník David Šebek. Ve čtvrtečním utkání však šli do vedení hosté. Vpolovině zápasu dokázal ještě vyrovnat ve hře čtyři na čtyři jeden znejaktivnější hráčů na ledě Lukáš Špelda. Dramatická bitva tak mohla pokračovat dál.

Rozhodla až nešťastná branka ze 49. minuty, kdy Antonovičovu tečovanou střelu lízl ještě bruslí Hoza. O čtyři minuty později dorazily domácí dvě slepené branky. Obrat se již nekonal.

„Šumperk byl lepší, hokejovější. Bojovali jsme, dřeli jsme, ale jen tohle na Draky nestačilo,“ uznal hodonínský trenér.

Také vítězové uznali kvalitu svého soka. „Hodonín se zvedl až neuvěřitelně, asi kvůli domácímu prostředí. VHodoníně bylo vyprodáno a musím uznat, že hodonínští fanoušci jsou fantastičtí. Mnozí Hodonín zbytečně podceňovali. Ale ten vyřadil i Techniku, která měla alespoň personálně opravdu nejlepší tým ve druhé lize,“ potvrdil Jindřich Setikovský, trenér Šumperku, který tak může po šesti letech slavit návrat do první ligy.