Rodák ze Skalice naposledy působil v kazašském Pavlodaru, se kterým slavil tři mistrovské tituly. Před letošní sezonou zkušený hokejista zamířil do francouzského Nice, odkud se v rozehrané sezoně vrátil zpět do Pavlodaru. Od pátku hraje Hujsa zase doma. „,Martin je výborný útočník, který má bohaté extraligové zkušenosti. Jsem moc rád, že jsme dotáhli všechny záležitosti ohledně jeho transferu,” uvedl prezident klubu z Nových Zámků František Sucharda.

Martin Hujsa se v Tipsport lize poprvé představil v pátek. Sedmatřicetiletý útočník pomohl novému týmu k výhře 6:2 na ledě Liptovského Mikuláše. Rodák ze Skalice nastoupil společně s Fábrym a Pitulem ve třetím útoku. Na zádech měl číslo deset.

Pro Hujsu jsou Nové Zámky třetím slovenským klubem. Předtím známý hokejista působil v rodné Skalici a Slovanu Bratislava, se kterým dvakrát slavil mistrovský titul. Elitní střelec má na svém kontě sedm set startů v extralize, včetně duelů v play off, ve kterých zaznamenal 614 bodů. V Česku hrál Hujsa za Litvínov, odkud se přesunul na tři roky do Kazachstánu.