Skalp třetího celku tabulky a jednoho z největších favoritů krajské ligy měli sokoli na dosah. Ve druhé třetině totiž po gólech Jana Bočka a Daniela Hroudného vedli 2:0. Jenže ještě do konce třetiny hosté skóre otočili a v závěrečné byli vždy o gól napřed. Favorit si z Vyškova nakonec odvezl všechny body za vítězství 6:5, když rozhodující branku vstřelil v 56. minutě hostující Petr Peš.

Před zápasem domácí kabina řešila kádrové problémy. Nastoupit nemohli Liridon Dupljaku, Filip Dvořák, Jan Švejda a David Sedláček, který bude kvůli zlomenině ruky chybět delší dobu. Naopak poprvé letos dostal šanci obránce Jan Burian a v útoku nová posila Patrik Říčka.

Jsou poslední. Fotbalisté Tatranu Rakovník (v zeleném) jsou v polovině divizní sezony na šestnácté příčce, v podzimní části nasbírali pouhých devět bodů.
Trenér nejhoršího týmu v divizi má jasno: Více bodů bylo v našich silách

Na hře se ale změny se příliš neprojevily. Stejně jako v prvním utkání v Hodoníně, kde v září rozhodlo až prodloužení, ve kterém bonusový bod získali domácí, se od začátku zápasu se hrál důrazný hokej, ale do čistých gólových šancí se střelci v podstatě nedostali. Po první siréně se tak šlo do šaten za bezbrankového stavu.

V pětadvacáté minutě se parádní individuální akcí blýskl Jan Boček a tvrdou ranou přivedl domácí tým do vedení. O 73 vteřin později už Sokol vedl o dvě branky. I u tohoto gólu byl střelec první branky Březiny, ale tentokrát volil přihrávku na Daniela Hroudného, který se trefil přesně po horní tyčku. „Za stavu 2:0 jsme si to měli trochu víc pohlídat, ale místo toho jsme přestali hrát to, co jsme si řekli a soupeř toho během chvilky využil. Můžeme si za to ale sami, protože jsme zase udělali některé hrubé chyby a pár hloupých faulů, které takhle zkušený soupeř dokázal využít,“ konstatoval trenér sokolů Radko Křivinka.

AS Řím – FC Viktoria Plzeň 5:0.
Skvělá šance pro fanoušky! Vyhrajte kopačky, dres Plzně či sud piva

Vedení jeho svěřence jakoby ukolébalo a viditelně ubrali z tempa. Trest byl výrazně krutý. Po druhé třetině svítil na ukazateli skóre stav 2:3. „Jsem rád, že jsme se za nepříznivého stavu 0:2 vrátili rychle do hry, a cením si to, že i když nás domácí několikrát dotáhli, tak jsme dokázali zase odskočit. S Březinou to byl opět ohromně těžký zápas. Jak po psychické, tak po fyzické stránce. Soupeř má v týmu dobré bruslaře, kteří hrají agresivní hokej, jdou do těla, dohrávají souboje. Vesměs to jsou mladí kluci, kteří za sebou mají vyšší juniorské soutěže, takže je jim tento styl vlastní,“ řekl se po zápase trenér Hodonína Jan Prčík.

V poslední části sice Jan Boček vyrovnáním na 5:5 dokonal svůj hattrick, jenže ani to nestačilo. V 53. minutě dostali hosté výhodu pětiminutové přesilovky po vyloučení Tomáše Buhaje, který navíc dostal trest do konce utkání. O tři minuty později přesilovku využil Petr Peš a upravil skóre na konečných 5:6.

Ilustrační foto.
Obávaný servis. Po ČZU rozstříleli volejbalisté Bučovic podáním i Jihočechy

Březina ještě v závěru i v oslabení zkusila o hru bez brankáře, nicméně Hodonín se ubránil a odvezl tak všechny tři body. „Se soupeřem z horní poloviny tabulky jsme chtěli sehrát rovnocennou partii, což se nám povedlo. Byli jsme více než rovnocenným soupeřem. Bohužel k bodům to nevedlo. Škoda zbytečných vyloučení, po kterých jsme třikrát inkasovali v oslabení. I tak hráči za předvedený výkon zaslouží pochvalu,“ komentoval výsledek lodivod Březiny.

V tabulce jeho tým stále ztrácí šest bodů na osmé místo, které znamená účast v závěrečných bojích play-off. V sobotu se ztrátu pokusí umazat v utkání ve Velké Bíteši.

TJ Sokol Březina – SHKM Hodonín – 5:6
Třetiny: 0:0, 2:3, 3:3. Branky: 25. J. Boček, 26. Hroudný (Boček, Cívka), 41. J. Boček (Buhaj), 48. Cívka (Buhaj), 52. J. Boček (Hroudný, Cívka) – 29. Polák (Černohous), 31. Sajdl (Kučera, Směřička), 40. Sajdl (Kučera), 44. Kučera (Tomi, Směřička), 50. Janás (Peš, Lidák), 56. Peš (Polesný, Kuba). Rozhodčí: Reich – Brzobohatý, Nechvátal. Vyloučení: 7:8 navíc Buhaj (Bř.) 5+OK, Kučera (Hodonín) 10 minut, Kuba (Hodonín) 10 minut+OK. Využití: 2:3. Diváci: 200.
Březina: Jakubčík (Hynšt) – Pokorný, Cívka, Štěrba, Vlček, Burian, Boček M. – Boček J. (A), Buhaj, Hroudný, Nováček, Kozel (C), Kousalík, Nevřela, Říčka, Přibyl, Drahovzal.