Do středečního utkání nezasáhl útočník Jakub Vrána, který dostal od klubu výpověď pro nerespektování pokynů trenéra a vedení klubu. „Zejména v prvních dvou třetinách to bylo hlavně hodně bojovné utkání, a to z obou stran. Opět nám utekl úvod zápasu, ale pak jsme se dostávali zpět. Postupně jsme stupňovali tlak a vytvářeli si i šance, přesto, že Nový Jičín hrál velmi nepříjemně,“ řekl trenér Hodonína Roman Čechmánek.

SHK Hodonín - HK Nový Jičín 6:5 (2:2, 1:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 14. Charvát (Sajdl, Peška), 20. Kadlec (Vaněk), 21. Peš (Hložánek, Kobylík), 50. Kadlec (Vaněk), 51. Hložánek (Matula, Peš), 59. Sedlák – 7. Irgl (Chvostek, Slovák), 12. Mára (Podlaha), 56. Běhal (Pecha, Hruška), 56. Chvostek (Hruška, Běhal), 60. Sonnek J. (Gebauer). Vyloučení: 6:7, navíc Matějka (HOD) 5+OK. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 953. Střely na branku: 34:29.
Sestava SHK Hodonín: Haloda O. (Štěpanovský) - Kobylík, Mojžíš, Sedlák, Hladiš, Žabčík, Kužílek, Miklík - Matula, Peš, Hložánek - Jurča, Černohous, Matějka - Hajný, Vaněk D., Kadlec - Peška, Charvát, Sajdl - Venclík. Trenér: Roman Čechmánek.

Drtiči ale díky trefám Charváta a Kadlece do přestávky srovnali a ihned po obrátce si vzal slovo kapitán Drtičů Peš, který vsítil vedoucí branku. Nový Jičín neskládal zbraně a vyrukoval na domácí s větší agresivitou. Ďáblové si zahráli několik přesilových her, ale obrana Drtičů, v čele s Ondřejem Halodou, fungovala velmi dobře, a tak stav zůstal nezměněný.

Třetí perioda přinesla hodně vyloučení, ale gólové představení začalo až v padesáté minutě, kdy se slepenými brankami prosadili Kadlec a Hložánek. To už na světelné tabuli svítilo skóre 5:2 pro Hodonín, a zdálo se, že o vítězi třiačtyřicátého kola je rozhodnuto. „Vypracovali jsme si náskok 5:2 a v závěru se utkání bohužel zdramatizovalo pětiminutovým vyloučením. Soupeř se dostal na dostřel jedné branky. Zaplať pánbůh, že to vyšlo. Závěr nám trochu utekl a já věřím, že se z toho poučíme,“ dodal Čechmánek.

Avšak domácí hokejisté zaspali, čehož v šestapadesáté minutě využili Běhal s Metelkou, kteří odstartovali neočekávané drama. To trvalo až do času 58:55, kdy se do prázdné brány trefil Sedlák, jenž svému týmu zajistil velmi těsnou výhru a tři veledůležité body do tabulky. „Měli jsme výborný nástup. Ale bohužel se nám to nepodařilo udržet do přestávky. Jsem ale s naší hrou spokojený. Předvedli jsme dobrý výkon, ale na to, abychom získali alespoň bod to chtělo udělat daleko méně chyb,“ zarmouceně okomentoval průběh hry kouč Ďáblů Petr Macháček.