Hodonín si tak před rozhodující částí sezony s chutí zastřílel a po debaklu zvýšil potřebné sebevědomí. Domácí borci ale vysoké vítězství nijak nepřeceňovali, protože Frýdek-Místek přijel na jih Moravy spíše na výlet než pro tři body, které už nepotřeboval.

„Utkání se mi hodnotí velmi těžce. Ze začátku to nebylo nejhorší. Pak jsme se ale dozvěděli, že Karviná prohrála a bylo v podstatě po zápase," uvedl hostující trenér Miroslav Kameník. Ten své svěřence jen těžko motivoval.

Naproti tomu Drtiči i v oslabené sestavě ukázali, že s nimi soupeři musí i nadále počítat. „Kluky musím pochválit, před play-off odehráli dobrý zápas," řekl asistent hodonínského kouče Jan Prčík.

Hodonínští hokejisté se do soupeře zakousli ihned po zahajovací siréně. Šance Peše, Juráska a Škápika ovšem parádně pochytal brankář Kubáň. Hostující hráči se v prvních minutách dostávali do šancí spíše sporadicky a na gólmana Kotvana letělo minimum střel.

Zužitkovat příležitost se domácím povedlo až v 10. minutě, kdy v přesilovce Nedvědovu bombu od modré čáry šikovně tečoval obránce Ľubomír Škápik.

Vedení ale domácím borcům příliš dlouho nevydrželo. O čtyři minuty později rozjel havířovský talent Matějek svoji krasojízdu útočným pásmem, na jejímž konci naservíroval kotouč před bránu Petru Lipinovi, který se ve vyložené pozici nemýlil.

Frýdek začal po vyrovnání zlobit, ovšem vzápětí se po jednoduché akci dostal ke kotouči Vít Mika, který pohotově zasunul puk za přesouvajícího se Kubáně.

Drtiče nezastavil v cestě ze povinnou výhrou ani zbytečný faul Kristiána Grman. Slovenský bek velmi ostře krosčekoval hostujícího Petra Vaculu, jenž musel být odnesen na nosítkách a posléze odvezen do nemocnice. „Za stavu 2:1 tam bylo pár zbytečných vyloučení. V oslabeních jsme se báli, abychom neinkasovali a zbytečně utkání nezdramatizovali," přiznal Prčík.

Následnou pětiminutovou přesilovou hru nedokázali hosté využít. „Soupeř se snažil dostat do zápasu, ale nám se to povedlo ubránit. Zbytek utkání jsme si už pohlídali," řekl Prčík.

Drtiči dlouhé oslabení přečkali a dvě minuty po jejím skončení si sjel ke Kubáňově levé tyči Zdeněk Jurásek, který parádní ranou vymetl šibenici v hostující svatyni. V závěru prostřední části se po Pešově přihrávce prosadil kanonýr Jurásek ještě jednou.

Kanonáda se pořádně rozjela až ve třetí třetině. Nejprve pohlednou kombinaci završil Kuba. Při hře čtyři na čtyři se prosadil Peš. Tomu asistoval Jurásek. Na 7:1 zvyšoval v další přesilové hře neobsazený Michal Kuba. Výhru Hodonína pečetil obránce Sedlák.

Mladý bek SHK v oslabení ujel do brejku společně s Juráskem a po přihrávce hodonínského matadora si připsal premiérovou trefu mezi muži. Sedlák měl z gólu velkou radost, na památku si z ledu odvezl puk.

Drtiči mohli odevzdanému soupeři vstřelit i více branek, ale potupné desítky soupeře ušetřili. „Spálili jsme spoustu vyložených šancí. Naštěstí se nám podařilo na konci druhé třetiny i nějaké proměnit. Někteří kluci jsou zklamaní, že taky nedali góly, ale snad jsme si něco nechali i na derby s Břeclaví," dodal Prčík.

SHK Hodonín – HC Frýdek-Místek 8:1 (2:1, 2:0, 4:0)

Branky: 10. Škápik (Nedvěd, Kuba), 19. Mika (Charvát), 35. Jurásek, 40. Jurásek (Peš), 44. Kuba (Peš, Jurásek), 49. Peš (Jurásek), 52. Kuba (Peš), 56. Sedlák (Jurásek) – 14. Lipina (Matějek, Zedník). Rozhodčí: Obadal – Kříž, Maťašovský. Vyloučení: 5:5, navíc Grman (Hodonín) 5+OK, Samiec (Frýdek-Místek) OK, Zedník (Frýdek-Místek) 5+OK. Využití: 3:0. Diváci: 940. Střely na branku: 45:25.

Hodonín: Kotvan (Rozum) – Pokorný, Dufek, Škápik, Nedvěd, Grman, Polesný, Sedlák – Kučera, Sajdl, Smetana – Peš, Jurásek, Kuba – Mika, Tomi, Charvát – Černohous, Venclík.

Frýdek-Místek: Kubáň (52. Horváth) – Samiec, Teper, Jonáš, Hurtík, Podešva – Matějek, Ivan, Zedník, Stránský, Mamula, Lipina, Sluštík, Vacula, Gogolka.

Další výsledky 43. kola: Karviná – Valašské Meziříčí 2:4 (0:1, 2:2, 0:1), Nový Jičín – Opava 1:4 (1:2, 0:0, 0:2), Technika Brno – Vsetín 4:3 (2:3, 1:0, 1:0), Poruba – Břeclav 5:0 kontumačně.