Sedmadvacetiletého hodonínský odchovanec zamířil do Capitals podle oficiálních stránek soutěže výměnou za právo výběru ve třetím kole letošního draftu. Poprvé může bývalý obránce Komety Brno nastoupit za Washington v úterý doma proti Tampě Bay. „Je to dobrý bruslař a už zkušenější hráč. Myslíme si, že naší defenzivě pomůže,“ řekl trenér Washingtonu Barry Trotz deníku The Washington Post.

Kempný neměl v sestavě Chicaga stabilní místo. Sehrál 31 z celkových 59 utkání a připsal si sedm bodů za gól a šest přihrávek. Má 13 kladných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V minulém ročníku při svém debutu v NHL po příchodu z Omsku z KHL nastoupil k 50 utkáním a připsal si osm bodů za dva góly a šest asistencí.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště - beseda s hokejovou legendou Jozefem Golonkou.
Na oslavě si povykládáme, jaký máme důchod, směje se osmdesátiletý Golonka

Na konci května loňského roku Kempný podepsal s Blackhawks nový roční jednocestný kontakt na 900 tisíc dolarů. Po jeho skončení se může stát v červenci nechráněným volným hráčem.

Účastník posledních dvou mistrovství světa i Světového poháru v roce 2016 působí v zahraničí třetí sezonu. Bývalý hráč Komety Brno a pražské Slavie zamířil do KHL v roce 2015 a po jediné sezoně zamířil do NHL. S Capitals bude mít šanci si poprvé zahrát v zámoří play off. Washington je druhý v Metropolitní divizi, zatímco Chicagu patří poslední pozice v Centrální divizi.