„Do finále jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, pouze co získat,“ vrací se Lidák k vrcholu uplynulého ročníku.

Panteři v souboji o zlato prohráli. „Po základní části jsme byli pátí ze sedmi, což bylo hodně špatné, ale v play off jsme se probrali a začali hrát hokej, což přineslo ovoce.“

Lidák vzpomíná na vznik nového klubu a vše, co k tomu bylo třeba.

„Bylo toho skutečně hodně. Nejprve poskládat mančaft. To se podařilo velice rychle, protože spousta kluků, co již nehrají, milují hokej. Šli do toho. Dále jsme ovšem museli založit občanské sdružení – neziskovku,“ vypráví Lidák.

Tvrdí, že odhodlání nestačilo. Chyběly peníze. „Zařizovali jsme proto sponzory, ale podařilo se nám sehnat pouze jednoho, a tímto mu děkujeme, protože bychom bez jeho peněz nemohli ligu snad ani hrát. Zařizovaly se dresy, to bylo taky hodně práce, vyřizují se ledy, tréninky, zápisy o utkání, je toho spoustu. Naštěstí mám k sobě spolehlivé lidi, kteří mi s tím pomáhají, tak všechno jde jak po másle.“

Čas letí. Sezona 2011/2012 je minulostí. A Lidák už hledí do té další. „Co se týmu týče, několik dalších kluků projevilo zájem za nás nastupovat, ale jelikož je nás celkem dost, nevím, jestli se do týmu prosadí. Díky skvělému výkonu budeme útočit na mety nejvyšší, chceme celou ligu vyhrát, což ale nebude vůbec jednoduché,“ předpovídá kapitán Panterů.

Připouští, že dojde ke změnám. Hlavní cíl je jasný: domluvit se na spolupráci s více sponzory. „Chceme druhou sadu dresů a větší mediální podporu, když na naše zápasy chodí dvě stě a více lidí,“ dodává Lidák.