Příprava na sezonu je u konce, jak je tým Drtičů nachystaný na start druhé ligy?

Věříme, že tým je na soutěž připraven velmi dobře. A to jak po fyzické, tak i po mentální stránce. Co se týká samotné hry, nějakou dobu asi ještě potrvá, než se náš tým sjednotí.

Mužstvo v létě prošlo velkou obměnou. Tým opustilo více než tucet hráčů. Jste spokojený s posílením a doplněním kádru?

Nahradit přibližně dvanáct hráčů, z nichž většina byla ikonami klubu, nebylo určitě jednoduché. Domnívám se ale, že se nám podařilo dát dohromady nadějný tým a fanoušci budou spokojení. Hlavně v útoku se nám podařilo získat více šikovných hráčů. U obránců je situace o něco horší, proto dělá vedení všechno, abych ještě před začátkem soutěže alespoň dva zadáci přišli. V pondělí navíc přišel ještě útočník Jakub Hajný z Kladna.

Jakým herním projevem byste se chtěli v sezoně prezentovat?

Chceme předvádět takový hokej, který přiláká do hlediště co nejvíce fanoušků. Hokej se hraje pro lidi a my uděláme vše, aby s námi byli fanoušci spokojeni. Typologicky je mužstvo laděné na útočné pojetí, čemuž jsem rád, protože mám rád hokej plný pohybu a agresivity. Nicméně základem je vždy poctivé hra zezadu.

V přípravných zápasech jste se sestavou často míchal. Máte už jasno o složení jednotlivých formací?

Bylo to dáno tím, že jsme skládali nové mužstvo, takže jsme hledali optimální spojení vyhovující hráčům. O třech lajnách máme v této chvíli na devadesát devět procent jasno. Zbývá doladit čtvrtou útočnou formaci. Nyní už se jedná pouze o detailech, takže si myslím, že na začátek soutěže již máme jasno. Vše se samozřejmě může v sezoně několikrát změnit, v útoku máme velkou konkurenci, takže je na každém hráči, aby v zápasech odevzdal stoprocentní výkon.

Zůstává cílem klubu pozice v elitní čtyřce nebo pomýšlíte na nevyšší příčky?

Jsem maximalista, takže samozřejmě mám ty nejvyšší cíle. Na druhé straně jsem i realista a samozřejmě sleduji i ostatní týmy. Soupeři se posílili a nic nebude jednoduché, ale jednoznačně chceme letos začínat play off doma.

Ve středu vás čeká první mistrovské utkání. Jak se duel s Novým Jičínem těšíte?

Na první mistrovské utkání se všichni těšíme. Náboj a nasazení jsou úplně jiné než v přípravném zápase. Doufáme, že nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků a utkání bude mít skvělou atmosféru. Bude to klasické první mistrovské utkání. Čekám hodně pohybu, důrazu a taky menší nepřesnosti. Musíme věřit ve vlastní sílu. Pokud předvedeme takový výkon jako doma s Moravskými Budějovicemi, tak bychom to měli zvládnout. Vynasnažíme se, abychom ve středu získali první tři body.