Jak jste spokojený s letní přípravou?

Letní příprava byla hodně poctivá. Měli jsme jen v červenci čtrnáct dnů volna. Praktikovali jsme náš osvědčený systém sedm plus dva, takže jsme měli devět týdnů přípravy na suchu. Vzhledem k tomu, kolik kluků na tréninky chodilo, tak letošní přípravu považuji za velmi dobrou.

V létě jste odehráli jedenáct přípravných utkání. Podle výsledků je tým připravený na sezonu dobře, nebo se pletu?

Výsledky jsme měli poměrně uspokojivé, to je pravda. V podstatě v každém zápase jsme ale hráli v jiné sestavě. Snad ani jednou jsme nebyli kompletní. Buď byli kluci zranění, nebo jim start nedovolily jejich povinnosti. Tohle mě trochu mrzí, že jsme si nemohli ani jednou zkusit zahrát si v plné síle. Na druhé straně si ale zahráli všichni. Zapojili se i kluci, kteří jsou v juniorce prvním rokem. Je možná dobře i to, že jsme soupeřům neukázali naši plnou sílu.

Kromě týmů, s nimiž se budete v příštích měsících pravidelně utkávat o ligové body, jste sehráli také dvojzápas se juniorkou extraligové Skalice. S ní jste minulý rok dostali pěkně naloženo. Letos to už ale byla jiná písnička. Kvalita týmu jde určitě vidět…

Naši kluci se oproti loňsku určitě zlepšili, ovšem asi viditelnější bylo to, jak Skalica šla naopak hodně dolů. Jsem docela zvědavý na to, jakou úroveň bude mít slovenská juniorská extraliga. Budu je po očku sledovat, jak se jim bude dařit. Když jsem viděl, že za ně nastoupili i šestnáctiletí kluci, tak jsem považoval za povinnost doma vyhrát. Škoda, že v odvetě jsme prohráli. Ale v tom zápase nebyl náš výkon vůbec dobrý.

Tým zůstal pohromadě. Kolik změn mužstvo v letní přestávce doznalo?

Z loňského kádru odešli Tibor Janás do Uherského Ostrohu a Adam Doskočil, který zkouší štěstí na východě. Podle posledních informací by měl hrát v nějakém týmu MHL. To jsou jediné odchody. Naopak se nám povedlo přivést obránce Ivana Oška z Liptovského Mikuláše a Rudu Fiana, který se nevešel do prvního týmu Senice. Tito kluci by nám měli vyztužit zadní řady. Do útoku přišel Radek Smetana, který by měl alternovat i v prvním týmu. Na poslední chvíli jsme získali ještě brankáře Stanislava Masaryka, který vloni chytal v Nitře.

S jak širokým kádrem půjdete do bojů v juniorské lize?

V týmu máme asi pětadvacet hráčů. V regulích jsou jistá omezení. A sice, že na výjimku mohou nastoupit čtyři hráči ročníku 1992 a tři cizinci. Cizinců máme trochu víc, takže se kluci budou muset střídat.

Do přípravy zasáhli čtyři gólmani. Máte už s kolegou Rýparem jasno v otázce brankářské jedničky?

Jedničku jsme neurčili. V Hodoníně s námi budou trénovat tři brankáři – Martin Jež, Ondra Luner a Standa Masaryk. V bratislavském Ružinově máme ještě Michala Krampla. Standa s Michalem by měli chytat v domácích zápasech, aby nemuseli cestovat až příliš a Martin s Ondrou budou chytat hlavně při venkovních utkáních. Uvidíme, jak to bude vypadat, ale šanci by měli dostat všichni.

V přípravě se vám ovšem nevyhnula zranění. Jak na tom momentálně marodi jsou?

V současné době máme na marodce pět hráčů. Chybí nám Martin Miklík, Ondrej Horinka, David Polesný, Michal Buřič a Dominik Fojtík. Vzhledem k tomu, že nám v pátek začala soutěž, to samozřejmě není nic příjemného.

V první lize jste nováčkem. S jakou představou a jakými cíly do soutěže vstupujete?

Uvidíme, jak kvalitní liga bude. My jsme moc nevěděli, co od toho máme čekat. I z tohoto důvodu jsme se zúčastnili turnaje v Přerově, abychom to aspoň trochu zjistili. Na tomto turnaji se nám docela dařilo, ale to samozřejmě nejde srovnávat s ostrými zápasy v sezoně. Kdyby to však mělo vypadat podobně, tak bychom snad neměli mít v soutěži nějaké větší problémy. Ale na tohle je ještě brzy. Mezi ligou a krajem je každopádně vidět obrovský rozdíl.

Letos poprvé bude v Lize juniorů tříbodový systém. Je podle vás spravedlivější než starý dvoubodový systém?

Tříbodový systém je výhodnější, když se daří. To pak body naskakují a dá se rychle stoupat tabulkou nebo získat náskok. Když se nedaří, tak se zase rychle ztrácí. Oba bodové systémy mají svá pro a proti. Pro diváky je ale každopádně atraktivní to, že v případě nerozhodnutého stavu přijdou na řadu nájezdy.

Do baráže o postup do extraligy postoupí pouze vítěz dlouhodobé části. Není škoda, že se i v této mládežnické soutěži nehraje divácky atraktivní play off?

Myslím si, že šestatřicet kol je zbytečně málo a že by se klidně mohla liga juniorů o pár zápasů navýšit. A pokud by to bylo formou play off, tak by to jak pro hráče, tak hlavně pro fanoušky, bylo asi to nejlepší. Náboj ve vyřazovacích bojích je přeci jen jiný. I pro samotné hráče by měla být liga atraktivní. Je velká škoda, že se na to nemyslelo.

V minulé sezoně si na zápasy juniorů dokázali najít cestu i fanoušci, kteří několikrát vytvořili velmi pěknou atmosféru. Věříte, že si příznivci najdou na zápasy mládežnického týmu Hodonína i letos?

Věřím a doufám, že na nás naši fanoušci přes léto nezapomněli a že naváží na minulou sezonu, kdy na naše zápasy chodili v hojném počtu. Snad nám i letos zachovají svoji přízeň. I přípravné zápasy nám ukázaly, že si fanoušci cestu na zimní stadion našli a my jsme za to moc rádi. Klukům se taky hraje o moc lépe, když hrají před větší návštěvou, než před prázdnými tribunami. Takže bych fanoušky moc rád pozval na naše zápasy. Budeme se na ně těšit.