Třináctý ročník fotbalového turnaje extraligových hokejových mužstev hostí po dva dny Mutěnice. V minulosti se akce konala ve Zlíně, letos se diváci na hokejové osobnosti mohou podívat ve známé vinařské obci na jihu Moravy.

„Hokejisté mají fotbal rádi, proto to taky organizujeme. Velmi dobře se znám s prezidentem místního fotbalového klubu panem Jagošem, se kterým jsme se domluvili, že to uděláme tento rok tady,“ uvedl organizátor turnaje Vladislav Hamrla.

Akce se z důvodu menšího počtu kabin mohlo letos zúčastnit jen šest týmů. „Kluby měli zájem již v průběhu sezony. Kdyby byla větší kapacita, mohlo by se tady ukázat až deset družstev,“ pokračuje Hamrla. Také jednotlivým hráčům se turnaj jako zpestření letního drilu na novou sezonu zamlouvá.

„Je to dobré. Letní příprava pomalu končí a jde hlavně o to, aby si hráči něco neudělali a nezranili se. Jako součást letní přípravy se mi to zamlouvá,“ pochvaloval účast karlovarského týmu na turnaji Josef Řezníček.

Ten se již také těší na nový ročník extraligy. „Ještě je před námi dovolená a potom jdeme na led. Samozřejmě musí být nějaké očekávání, které se týká úspěchu. Jen tímto směrem se dívám,“ dodal zkušený bek.