Zkušený zadák byl i u první branky Středočechů. Švagrovský převzal na začátku 3. minuty kotouč od Nedvěda, potáhl jej kolem mantinelu a jen tak lehounce nahodil puk na Šenka. Mladý domácí brankář nepříliš prudkou střelu neudržel a dorážející Tomáš Doležal už měl lehkou úlohu.

Rychlá branka ovšem Berounu nepomohla, Drtiči díky výtečnému výkonu a enormnímu nasazení duel otočili. Dlouholetý účastník první ligy zápas ne Slovácku nezvládl a domů si odvezl porážku 2:5.

„Byli jsme horší. Domácí vyhráli zaslouženě,“ přiznal Nedvěd. Ten se v Hodoníně představil po neuvěřitelných pětadvaceti letech. „Já jsem tady byl naposledy s československou sedmnáctkou. Měli jsme tu nějaký reprezentační sraz,“ vzpomíná Nedvěd.

Tomu se ovšem zimní stadion TEZA moc nelíbil. „Stadion je strašný,“ řekl veterán. Zaplněným ochozům však vysekl bývalý hráč Sparty a finské Hämeenlinn poklonu. „Kulisa byla výborná. Hrálo se mi dobře. Diváci byli skvělí, žádné extrémní sprosťárny jsem neslyšel. Bylo to dobré,“ pochválil publikum Nedvěd.

Ten o sestavě a hře Drtičů příliš nevěděl. Podobně na tom zřejmě byli i ostatní hráči Berouna. „My o soupeři nepotřebujeme nic vědět. Prostě přijedeme a chceme tři body. To je všechno,“ říká několikanásobný mistr české extraligy. „Prostě jsme kvalitně potrénovali. Stejně jako Hodonín, který se na nás jistě připravoval. To je stejné. Domácí o nás taky nic nevědí a pak nás porazili. Prostě byli lepší,“ přidal Nedvěd, který v letošní sezoně odehrál pár zápasů za extraligové Kladno.

Obrana Rytířů se totiž dostala na začátku října do úzkých. Vypadli z ní zranění Drtina a Kameš, nemocný Diviš a fit nebyli ani Skrbek s Růžičkou. Trenéři Kladna proto oslovili berounského ředitele Nedvěda.

„Když člověk hraje s lepšími spoluhráči, má to jednoduší,“ uvědomuje si rodák z Liberce. Jeho výpomoc přitom byla trochu zvláštní, protože z dřívější pravidelné a čilé spolupráce Kladna a Berouna před letošní sezonou sešlo. „Nevím, proč se tak stalo, to je spíš otázka pro vedení kladenského klubu, které si v létě vybralo Písek. Mě to samozřejmě mrzí, ale nepátral jsem po tom. Museli jsme se obrátit jinam a víc se teď zaměřujeme na spolupráci s Plzní a s Karlovými Vary,“ řekl Nedvěd.

V sestavě Medvědů se však objevilo několik mladých hráčů, kteří odehráli několik zápasů za Spartu či Slavii. Několik zápasů odchytal pod koučem Růžičky brankář Slipčenko, neznámí nejsou ani obránci Špelda s Jebavým, šanci ve Slavii už dostali i Klhůfek, Poletín nebo Doležal. Spartě zase patří Sobotka se Švagrovským.

„Máme v týmu mladé kluky, kteří ještě hokej moc neumí. Jsou mladí a nadějní. Ještě se musí ale hodně učit,“ říká Nedvěd.

Toho přišel do kabiny pozdravit Ondřej Šmach. Hodonínský odchovanec nastupoval se zkušeným obráncem v Kladně. Tam tehdy hrál i útočník Jiří Hašek. „Ondra je dobrý kluk .Je to můj kamarád,“ řekl Nedvěd.

Ten má za sebou bohatou kariéru. Nejlepší chvíle ovšem prožil ve Spartě, se kterou získal dva mistrovské tituly. V sezoně 2001/2002 se stal Nedvěd dokonce nejlepším extraligovým obráncem.

Rodák z Liberce si zahrál i v zahraničí. V létě 1993 zamířil do amerického státu Ohio, kde hrál IHL za Cincinnati Cyclones. Ve dvou zápasech se Nedvěd také mihl v dresu Birmingham Bulls v ECHL.

O pět let později vysoký bek upsal Rytířům z Hämeenlinny. Na severu Evropy vydržel jen rok. Návrat do Liberce se však produktivnímu obránci nevyvedl a závěr sezony zamířil do Slovanu Bratislava.

Nedvěd si v závěru bohaté kariéry vyzkoušel i angažmá v ruském Nižněkamsku, v korejském klubu Anyang Halla Winia a francouzském Rouen.