Jednadvacetiletý zadák ještě v úvodní části srovnal na 1:1. „Bylo to při hře čtyři na čtyři. Útočník Techniky mě zapomněl pohlídat a já si sjel před bránu. Petr Jurča mi tam pak předložil dobrou nahrávku a mě už stačilo jen zvednout kotouč nad beton brankáře," popisuje první gól v modrooranžovém dresu Potekhin.

Kladenský odchovanec se trefil až v osmnáctém soutěžním zápase po příchodu do Hodonína. „Pokladník Michal Kuba si mě zatím nevšiml, ale na nejbližším tréninku mi to asi připomene," směje se mladý bek.

I když Potekhin patří spíše k ofenzivnějším obráncům, střelecky se zatím soužil. Čekání na gól utnul až ve 34. kole. „Branek mohlo být daleko více. Já bych nejraději pořád jezdil pomáhat útočníkům, jenže v koncovce mi chybí přesnost a klid na holi," přiznává sympatický mladík, který si triumf nad brněnskou Technikou náležitě užíval.

Drtiče po posledním utkání těšil hlavně skvělý obrat a dva body. „Pocity byly samozřejmě dobré, ale kdybychom hráli celý zápas tak, jak jsme odehráli poslední třetinu, tak jsme nemuseli nic otáčet," ví Potekhin.

Slováckému celku to ale v Brně dlouho nešlo. Hodonínští hokejisté se herně soužili, s jihomoravským rivalem dlouho prohrávali o dva góly a byli blízko další ztrátě. „Nevím, čím to může být, ale celkově byl zápas v Brně z naší strany špatný. Nebruslili jsme, nehráli jsme vůbec to, co jsme měli. Soupeř na nás jezdil přečíslení tři na dva i dva na jednoho," připomíná Potekhin. „Přitom proti takovým týmům musíme brát tři body," přidává.

Drtiči byli v 54. minutě blízko porážce. Když domácí forvard Patrik Brzobohatý zvyšoval na 4:2, klesli šance hostujícího celku na bodový zisk na minimum. „Upřímně už jsem ani moc nevěřil, že bychom se zápasem ještě mohli něco udělat. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat a utkání otočit," oddechl si Potekhin.

Podle něj užší hřiště ani velká zima nehrály při konečném výsledku významnou roli. „Mně osobně se na menších kluzištích hraje lépe, protože se tam nemusí tolik bruslit a děje se tam všechno rychleji," říká hodonínský bek, který si váží podpory věrných fanoušků. Početná skupina příznivců odrazila za Drtiči i ve středu do Brna. „Je to super. Moc nám to pomáhá a moc jim za to všichni děkujeme," říká Potekhin.

Jednadvacetiletý hokejista žije v České republice od tří let. Jelikož se ale mladý obránce narodil ve městě Biysk, má ruské i české občanství. Do Hodonína přišel před letošní sezonou a do mužstva bez problémů zapadl. Kladenský odchovanec si pochvaluje atmosféru v kabině i klubu. „Nemohu si na nic stěžovat. Mám tu všechno, co potřebuji," pochvaluje si.

Už v sobotu na Drtiče čeká další náročná šichta. Po vedoucím Vsetínu se na Zimním stadionu Václava Nedomanského představí druhá Poruba. „S ní to nikdy není lehké utkání," připomíná předcházející těžké boje Potekhin. „Naposledy jsme u nich vyhořeli. Teď ale hrajeme doma, takže nás diváci povzbudí. Když budeme dobře bruslit a budeme dodržovat to, co od nás trenéři budou chtít, tak je porazíme," věří.