Kromě áčka, které bude hrát druhou ligu, mohou fanoušci SHK od září chodit i na nově vzniklou rezervu. Záložní tým se představí v krajském přeboru. Naopak juniorka v nadcházejícím ročníku nebude.

Důvodů je hned několik. Tím hlavním je uzavřená juniorská extraliga, dalším pak malý počet hráčů. „Liga juniorů má v současné době nešťastný formát, v němž ze všeho nejvíc chybí motivace. Soutěž ztrácí smysl, protože týmy nemohou postoupit. Navíc se v Hodoníně bohužel prakticky rozpadl starší dorost, takže nemáme kde brát další kluky," říká šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Předsedkyně SHK tak přišla s nečekaným tahem a místo juniorky přihlásila do krajské ligy mužů béčko. „Rozhodli jsme se, že půjdeme cestou, kterou se podle všeho vydá více oddílů," řekla Gajošová.

Ta potvrdila, že v nově vzniklém družstvu dostanou příležitost především odchovanci a mladí kluci. „Výhodou pro oba celky bude vzájemná spolupráce. Hráči, kteří nebudou mít dostatek prostoru v prvním týmu, se mohou vyhrát v krajské lize a stejně tak se mohou hokejisté, jimž se bude v nižší soutěži dařit, probojovat do kádru áčka," říká Gajošová.

Trenérem rezervy se překvapivě stal zkušený útočník Zdeněk Jurásek. Dlouholetá opora slováckého celku a nejproduktivnější hráč v novodobé historii Drtičů tak bude v sezoně 2016/2017 zastávat roli hrajícího kouče béčka. „Obdržel od nás nabídku a přijal ji," řekla energická šéfka.

Zbytek realizačního týmu bude znám do začátku přípravy na ledě.