Ta chtěla do klubu přivést zkušeného trenéra. „Chtěli jsme někoho, kdo už má něco za sebou, což se nám v podobě osoby pana Oslizla určitě povedlo. Jan Prčík se posouvá na místo asistenta trenéra prvního týmu, aby mohl dál sbírat cenné zkušenosti," dodala Gajošová. Někdejší výborný obránce se narodil 10. října 1957 v Opavě. Svoji hráčskou a následně i trenérskou kariéru ale spojil Oslizlo především s Brnem. Za Kometu odehrál celkem 533 utkání s bilancí třiašedesáti branek a 101 asistencí. Během své aktivní hráčské kariéry si vyzkoušel i zahraniční angažmá. Kromě Německa si i zkusil hokejovou exotiku v podobě Velké Británie či italského týmu SG Zoldo. Kariéru ale zakončil pod Špilberkem.

V Brně také začal svoji trenérskou dráhu. První šanci dostal u dorostu Komety, odkud se přesunul na lavičku reprezentační šestnáctky. Přes rodnou Opavu, kde pomáhal na konci milénia zachránit nejvyšší soutěž. se ale opět vrátil do Brna, které ale na přelomu století nezažívalo nejpovedenější období.

V Kometě pak vydržel na různých pozicích od hlavního trenéra či asistenta u mužů až po šéfa juniorky až do roku 2009, kdy se na tři roky přesunul do Přerova. Se Zubry se dvakrát probojoval do semifinále druhé ligy. Zatím nejpovedenější brněnský comeback si Lubomír Oslizlo schoval na sezonu 2011/12, kdy po boku Zdeňka Venery dovedl Kometu až ke stříbrnému místu. Naposledy působil sedmapadesátiletý kouč ve slovenské nejvyšší soutěži, kde v loňském ročníku vedl hokejisty HKM Zvolen. Tam jej ale v říjnu vystřídal někdejší trenér slovenské reprezentace Július Šupler.

Lubomír Oslizlo

Narodil se 10. října 1957 v Opavě

Hráčská kariéra: Slezan Opava, Kometa Brno, Dukla Trenčín, EHC Straubing (Německo), Kirkcaldy Kestrels (Velká Británie), SG Zoldo (Itálie)

Trenérská kariéra: dorost a juniorka Komety Brno, reprezentace ČR U16, Opava, Kometa Brno, Rosice, Přerov, Zvolen

Rodina: manželka Alena, syn Petr, vnučka Valentýna

Zajímavost: V roce 1977 se zúčastnil prvního mistrovství světa do dvaceti let. S československým týmem vybojoval bronz a zvolili jej do All Stars turnaje