Trenére, v pondělí začala prvnímu mužstvu suchá příprava. Co v ní vás, ale hlavně hráče čeká?

Tato fáze přípravy bude hlavně o tom, aby kluci nabrali kondici a sílu. Budeme trénovat pětkrát týdně. V pondělí nás čeká tělocvična, v úterý pak spinning. Každou středu a pátek budeme využívat posilovnu a plochu na zimním stadionu, ve čtvrtek pak s kluky budeme chodit do lesoparku a na atletické hřiště. První týden bude takový zahřívací, pak pojedeme tři týdny naplno. Následovat bude opět jeden volnější týden a poslední fáze bude opět v plné zátěži.

Jak dlouho suchá příprava potrvá?

Letní příprava bude trvat osm týdnů. Zakončíme ji na konci června.

Můžete prozradit, kteří hráči z loňského kádru v dresu Drtičů již pokračovat nebudou?

Na tohle zatím nechci odpovídat. Uvidíme, jak se situace vyvine. Chceme dát příležitost místním klukům, protože i ti mladší, kteří v závěru loňské sezony naskočili do hry za zraněné hráče, se jevili v dobrém světle. Chtěli bychom tým postavit na odchovancích a na klucích, kteří tady hrají dlouhodobě. Samozřejmě pokud nás bude někde tlačit bota, tak budeme muset tým posílit.

Máte již vytipovány případné posily pro příští ročník?

Asi budeme shánět jednoho brankáře. Potom bychom chtěli tým doplnit jedním, možná dvěma obránci a také bychom uvítali jednoho útočníka.

Víte už, kdy tým poprvé vyjede na led?

Na led bychom měli jít první pondělí v srpnu.

Zpestří suchou přípravu, tak jako mnohokrát v minulosti, nějaké fotbalové utkání?

Už se něco rýsuje. Pokud se naskytne nějaká možnost a vyjde nám i počasí, tak se určitě nějaký fotbálek uskuteční.

Zatím je naplánováno osm přípravných utkání. Je tento počet konečný?

Uvidíme. Záleží na tom, kdy začne soutěž, což v tuto chvíli nevíme. Zatím jsme na osmi zápasech. Týden před prvním soutěžním utkáním bychom se ale chtěli věnovat tréninku.

Zatímco většina hokejistů už je na startu nové sezony, Jágr a spol. bojují na domácím světovém šampionátu. Jak se mistrovství světa zatím líbí?

Máme dobrý tým. Myslím si, že se kluci postupně zlepšují. Těšil jsem se na duel s Kanaďany, kteří přivezli velmi silné mužstvo. Byl jsem hodně zvědavý, jak si s tím kluci poradí. Doufám a věřím, že z domácího šampionátu získáme medaili.

1. trénink
David Polesný, Dominik Piskoř, Jakub Sajdl, Jakub Tomi, Lukáš Vrba, Martin Špok, Matěj Charvát, Michal Kuba, Ondřej Nedvěd, Petr Peš, Petr Pokorný, Radoslav Smetana, Vít Mika, Zdeněk Jurásek, Zdeněk Kučera.