„Dnes jsme si jednoznačně zasloužili tři body, protože jsme byli lepším týmem, ale v naší situaci bereme i dva. Každý bod se počítá a pro nás je samozřejmě důležitý,“ uvedl hodonínský trenér Tibor Janás.

V základní hrací době za domácí skórovali Dřímal s Janásem, za hosty hned v první minutě otevřel skóre Hendrych a atraktivní útočný duel poslal do prodloužení při závěrečné power-play Šindelář.

Drtiči, kteří šli do zápasu i s uzdraveným útočníkem Hložánkem, nezvládli vstup do sobotního zápasu, když hned z první akce zápasu inkasovali gól. Skóre po pouhých pětadvaceti sekundách otevřel hostující Hendrych, jenž vzal při přečíslení zodpovědnost na sebe a Kubáně propálil střelou mezi betony.

Špatný start pak podtrhl vyloučením útočník Janás. Hodonín šel do čtyř, ale první oslabení v zápas zvládl.

Vzápětí musel za katr hostující Vašenda, ale ani slovácký celek s početní výhodou nenaložil dobře.

Drtiči se postupně zvedli a začali protivníka ze Slezska přehrávat. Domácí si v úvodní části vypracovali spoustu šancí, ale v zakončení se trápili. Teč kapitána Komínka skončila těsně mimo, ránu Romančíka zastavila stejně jako střelu Janečka tyč.

Na druhé straně několikrát zahrozili i hosté, ale brankář Kubáň spoluhráče bravurními zákroky podržel.

Jihomoravané se i v prostřední části neustále tlačili do koncovky, hnali za vyrovnáním. Pokusy Sedláčka, Matuly ani Janáse se ještě neujaly, ale trefa Tomáše Dřímala už skončila v síti.

Se střelou Miklíka si ještě gólman Slezanu Piták poradil, pna pohotovou dorážku mladého beka SHK už ale nestačil. Posila z Přerova skórovala ve druhém zápase za sebou a srovnala na 1:1.

Drtičům vyrovnání pomohlo, soupeře dál mačkali. Po několika zahozených šancích udeřil Janás, který se prosadil po střele Hložánka.

Závěr druhé třetiny poznamenaly zbytečné fauly, vyloučení. Opavský Vašenka navíc po zákroku u mantinelu opouštěl ledovou plochu na nosítkách.

Hokejisté SHKM Hodonín ovládli šlágr a vedou krajskou ligu
Šlágr krajské ligy patřil Hodonínu. Po výhře v Boskovicích jde do čela

Oba týmy pokračovaly ve čtyřech, skóre se ale do konce druhé periody nezměnilo.

Slezané se za nepříznivého stavu 1:2 snažili o vyrovnání. Několikrát byli blízko gólu, po Šindelářově ráně dokonce cinkla tyč.

Domácí se v závěrečné části soustředili hlavně na ubránění těsného náskoku, směrem dopředu už tak aktivní nebyli. Pojistit vedení mohl Dřímal, po úniku ale tváří v tvář opavskému brankáři ale neuspěl!

Opavští složitou chvíli přečkali a při power-play skóre srovnali. Zápas do prodloužení poslal 67 sekund před koncem základní hrací doby hostující kapitán Šindelář.

Slezan mohl dokonce pár vteřin před koncem završit obrat, ale Vojtovič mířil jenom do tyče.

V prodloužení byli blíže vítězné brance domácí, ale Hefka ani Janeček nedokázali gólmana Pitáka překonat.

Duel tak dospěl až do nájezdů, v nich byli úspěšnější Drtiči. Zatímco brankáře Kubáně překonal pouze v první sérii Hendrych, domácí byli stoprocentní a v divácky atraktivní disciplíně si vzali bod navíc.

„Nájezdy už jsou loterie. Kluci, kteří byli určení, ale svou úlohu splnili na sto procent, a proto bereme výhru 3:2,“ uvedl Janás. „Myslím, že poslední dvě domácí utkání ukázaly, že se nám konsoliduje sestava a tým jde nahoru. Klukům chci poděkovat za nasazení a bojovnost. Všichni věříme, že můžeme předvedenou hrou ještě soupeře potrápit a vzít pro nás důležité body,“dodal kouč Drtičů.

Hodonín i po třetí letošní výhře zůstává v tabulce východní skupiny poslední. Vylepšit svoji dosavadní bilanci může už ve středu na ledě Velkého Meziříčí.

2. hokejová liga, skupina východ, 12. kolo -

SHK Drtiči Hodonín – HC Slezan Opava 3:2 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Dřímal (Miklík, Romančík), 34. Janás (Hložánek, Romančík), rozh. náj. Hložánek – 1. Hendrych (Wolf, Damašek), 59. Šindelář (Wolf, Beránek). Samostatné nájezdy: Hendrych 0:1, Matula 1:1, Kunc nedal, Hložánek 2:1, Peterka nedal, Komínek 3:1, Vojtovič nedal. Rozhodčí: Šutara – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 443. Průběh zápasu: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Hodonín: Kubáň (Micka) – Dřímal, Hefka, Fišera, Hohl, Mikulík, Miklík, Sedláček – Giatsintov, Marek, Romančík, Komínek, Balán, Janeček, Matula, Janás, Hložánek.
Opava: Piták (Baldik) – Šindelář, Zouhar, Věntus, Kunc, Ficek, Thiel – Peterka, Wolf, Štindl, Buršík, Vojtovič, Beránek, Damašek, Krupa, Vašenka, Hendrych, Římský, Kadula.