„Samozřejmě Jágr poutá velkou pozornost. Ale pro nás jde o zápas jako každý jiný. Chceme hlavně vyhrát. Potřebujeme to,“ ozřejmil obránce brněnského celku Jan Štencel.

Jágrův start ve vyprodaném klání ovšem není stoprocentně jistý, protože hrající majitel Kladna nedohrál po střetu s Adamem Poláškem páteční šlágr se Spartou, v němž Rytíři padli 2:4.

Jágr představuje i ve svých sedmačtyřiceti letech hlavní palebnou sílu Kladna. Když vlétne na led, drží Rytíři puk na hokejkách 55 procent času, lépe je na tom už jen Plzeň při výskytu Luboše Roba. „Jágr využívá především své rozsáhlé zkušenosti a obří tělo. Dokáže odstavit kohokoliv. Navíc si umí perfektně najet a vystřelit,“ ocenil kvality druhého nejproduktivnějšího hráče v historii NHL Štencel.

Basketbalistky Králova Pole porazily Botas 80:75
Policie klestila Královu Poli cestu tureckou divočinou

Eliminovat Jágrovy superschopnosti se podle něj dá díky rychlému přístupu. „Nesmíme mu darovat prostor. Je třeba mu hru znechutit,“ líčil čtyřiadvacetiletý zadák brněnského celku.

Z šestého místa mají Jihomoravané na desáté Kladno desetibodový náskok. Rytíři si v nováčkovské sezoně v nejvyšší soutěži počínají nad očekávání dobře. „Po rozpačitém začátku se chytli. Hrají nepříjemný hokej. Mají dobře poskládaný tým a začíná jim to šlapat,“ varoval Štencel.

I první vzájemný duel před měsícem naplno ukázal nebezpečnost Kladna. Rytíři na vlastním ledě ovládli první třetinu 2:0. Brňané ovšem ve zbytku utkání skóre otočili a po vítězství 3:2 se tehdy vyhoupli na čelo extraligové tabulky. „Z mého pohledu to byl zatím nejtěžší zápas. Není náhoda, že Kometa má dva tituly z posledních třech let. Jádro má pořád stejné,“ vysekl po říjnovém klání poklonu brněnskému celku Jágr.

Jaromír Jágr
v sezoně 2019/2020

Počet zápasů: 21
Gólů: 8
Asistencí: 7
Bodů: 15
Plus/mínus: +1
Průměrný čas na ledě: 18:05
Počet střel: 58
Úspěšnost střelby: 13,79%
Vítězné góly: 1

Jenomže po nadějném říjnu následoval pro hokejisty Komety hrozivý listopad a série šesti prohraných zápasů v řadě. V posledních třech kláních Brňané zaznamenali dvě domácí výhry. Ve čtvrtek poté Brňané těsně padli na ledě silného Liberce 2:3. „Posun je patrný. Na tréninku se hodně věnujeme pilování systému. Dost se zaměřujeme na video a další věci. Věřím, že nám poznatky pomůžou k dalším výhrám,“ poznamenal Štencel.

Viditelné zlepšení je i směrem dozadu. „Stále máme věci, na kterých je třeba pracovat, ale v obraně jsme zaznamenali posun,“ přikyvoval brněnský útočník Lukáš Kucsera.

Naposledy se Jágra v brněnské aréně podařilo udržet na uzdě. Dosud poslední soutěžní extraligový duel sehrála slavná osmašedesátka v Brně takřka na den přesně před sedmi lety. Tehdy Kladno z jihu Moravy odjíždělo s prázdnou po prohře 0:4.

Tvarožná 30.11.2019 - Bitva u Slavkova
Ve Tvarožné na poli okradli padlého vojáka. Nevídané, zavtipkoval moderátor