První, jedinou a tím pádem i vítěznou branku utkání zaznamenal v šestadvacáté minutě Michal Romančík. Ondřej Haloda si připsal první čisté konto v sezoně. „I když jsme nebodovali, tak si celý tým zaslouží pochvalu. Pracovali jsme, dřeli, z čehož pramenilo docela dost šancí. Dnes bylo štěstí ale proti nám,“ hlásil po utkání kouč domácích Jiří Weintritt.

Podle úvodních minut nešlo vůbec předvídat, jak sobotní zápas dopadne, protože oba týmy se snažily předvádět velmi ofenzivní hokej. Toto snažení ale branku nepřineslo. Až do konce první periody se oba týmy střídaly v aktivitě, ani jednomu se však nedařilo prosadit. Téměř s první sirénou byla při vyloučení Brunce poskytnuta přesilovka Drtičům. Hosté ji však nevyužili, též díky dobré práci Šurého.

Ten si ale nebyl úplně jistý při střele Hajného, která mu propadla mezi betony. Připraven na dorážku byl Romančík, který dostal Baník do vedení. Oranžovo-modří přidali na rychlosti a v této fázi hry byli lepší.
„Do zápasu jsme nastoupili aktivně, hlavně první třetina byla z obou dvou stran hodně rychlá. Nechybělo tomu tempo ani nasazení. Vycházeli jsme z taktických věcí, které chceme zvládat, a myslím si, že dnes byl vidět další pokrok v tom, co chceme hrát a co po klucích vyžaduji. I sami kluci se přesvědčují, že ty věci fungují a dokážeme si díky tomu vytvořit spoustu šancí,“ řekl trenér Drtičů Roman Čechmánek.

Baník po změně trenéra dostal nový herní náboj.
Drtiči po třech prohrách znovu bodovali. S poslední Opavou zvítězili jasně 5:1



Třetí periodu zahájil Hodonín náporem, který trval až do čtyřiačtyřicáté minuty, kdy byl poslán do oslabení. Valaši se v tuto chvíli dostali do silné ofenzívy, která ale díky O. Halodovi a jeho bekům brankou neskončila. Hostující gólman O. Haloda zachránil svoje barvy především v sedmačtyřicáté minutě, kdy se mu povedlo zastavit několik po sobě následujících dorážek.

Drtiči dále předváděli skvělou defenzivní práci a domácím nedávali příliš mnoho šancí na vyrovnání. Matějka to zkoušel individuálně, ale byl opět zastaven hodonínskými beky, kteří následně vyhodili na zakázané uvolnění. V poslední minutě to Bobři zkoušeli s šesti hráči v poli a Drtiče nepouštěli z obranné třetiny. Tento tlak však v branku nepřetavili, a zápas tak rozhodl zásah Romančíka z druhé třetiny.

„Musím ale také přiznat, že domácí odehráli velmi dobré utkání, zejména ve hře dozadu. Moc bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří za námi přijeli a vytvořili nám ve Valmezu prakticky domácí prostředí. Atmosférou se to dnes hodně podobalo zápasu play-off,“ byl rád Čechmánek.

HC Bobři Valašské Meziříčí – SHK Hodonín 0:1
(0:0, 0:1, 0:0).
Branky a nahrávky: 26. Romančík (Vrána, Žabčík). 
Rozhodčí: Škrobák – Novák, Kučera. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 612. Střely na branku: 27:27. 
Průběh utkání: 0:1.
 
Sestava SHK Hodonín: O. Haloda (Štěpanovský) – Sedlák, Mojžíš, Peslar, Hladiš, Žabčík, Kužílek, Miklík – Matula, Peš, Sajdl – Romančík, Vaněk, Vrána – Černohous, Charvát, Kadlec – Venclík, Hajný. Trenér: Roman Čechmánek.