Svěřenci trenéra Čechmánka měli doslova hororový vstup do utkání. Už po jednašedesáti vteřinách musel Kotvan lovit kotouč ze své sítě. O pár vteřin později Ostravané proměnili početní výhodu ve druhou branku. Ovšem domácí ani za tohoto nepříznivého stavu nesložili zbraně.

Na straně Hodonína otevřel skóre na začátku patnácté minuty Kadlec, který snížil na 1:2. „Jsem rád, že jsme dokázali zvrátit nepříznivý vývoj, a i když jsme prohrávali 0:2, tak jsme dokázali duel otočit a zvítězit," řekl trenér Drtičů Roman Čechmánek.

Hodonín ve druhém dějství rozpoutal přímo gólové peklo. Na vyrovnání v přesilové hře stačilo Žabčíkovi pouhých pět vteřin. Jenomže o necelé dvě minuty později byl ostravský gólman pokořen podruhé, a to Sajdlem, jenž poslal Drtiče poprvé v utkání do vedení. „Utekl nám začátek druhé třetiny, kdy jsme kvůli zranění byli nuceni střídat gólmana a dostali jsme laciné góly," okomentoval děj kouč Poruby Aleš Flašar.

Ilustrační foto.
Fanoušci Drtičů chystají bojkot šlágru kola. Jako protest proti vedení klubu

Nicméně ze strany domácích to nebylo zdaleka vše. O další minutu na to se prosadil Matula. Parádní čtyřminutovku završil po dalších třiadvaceti vteřinách Matějka, který svou první trefou po návratu do hodonínského dresu navýšil vedení Drtičů na 5:2.

Kanonádu domácího mužstva ukončilo až vyloučení kapitána Peše a bleskově využitá přesilovka Haasem (za šest vteřin!). Do závěrečné části vstoupili hosté s cílem rychle snížit dvoubrankové manko, jenže Drtiči přečkali krátký nápor soupeře a ve čtyřiačtyřicáté minutě přidali šestou trefu. Na začátku jednapadesáté minuty snížil na rozdíl dvou branek Puškár a tři minuty před závěrečnou sirénou zadělal na pořádné drama Zachar, jenž snížil na 5:6.

Hosté v samotném závěru vrhli všechny síly do útoku a zkusili to se šesti hráči v poli, ale Drtiči tlak ustáli a vteřinu před koncem zakončil do prázdné brány na 7:5 Sajdl. „Především jsem moc rád, že se nám povedlo dovést utkání do vítězného konce. Bylo to dobré utkání, ve kterém se oběma týmům dařilo v koncovce. Chtěl bych moc poděkovat i fanouškům, že nás podpořili, a že hráčům pomohli," zakončil Čechmánek.

SHK Hodonín - HC RT TORAX Poruba 2011 7:5 (1:2, 4:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 15. Kadlec (Miklík, Žabčík), 24. Žabčík (Miklík, Kadlec), 26. Sedlák (Jurča), 27. Matula (Mojžíš, Sajdl), 27. Matějka (Hladiš, Sedlák), 45. Matula (Miklík, Sajdl), 60. Sajdl (Peš, Mojžíš) - 2. Jaroš (Fišera, J. Káňa), 3. J. Káňa (Švarc, Luka), 28. Haas (Luka), 51. Puškár (Švarc, Nestrašil), 57. Zachar (Haas, T. Káňa)
Vyloučení: 5:7, navíc Fojtík a Luka (oba POR) 10 minut
Využití: 1:2
V oslabení: 0:0
Diváci: 1043

Sestava SHK Hodonín: Kotvan (O. Haloda) - Kobylík, Mojžíš, Sedlák, Hladiš, Žabčík, Kužílek, Miklík - Matula, Peš, Hložánek - Jurča, Černohous, Matějka - Hajný, D. Vaněk, Kadlec - Peška, Charvát, Sajdl - Venclík