Jihočeši drželi s favoritem krok pouze dvacet minut. Po nezajímavé úvodní části se však Drtiči rapidně zlepšili, soupeři nastříleli ve druhé třetině čtyři branky a vytvořili si tříbrankový náskok, který si v klidu hlídali až do konce zápasu. Vajgar neměl proti rozjetému lídru soutěže žádný nárok.

„První třetina se nám moc nepovedla. Chyběl nám pohyb, nebyli jsme dostatečně agresivní a důrazní. Hradec nás chvílemi přehrával, ale od druhé třetiny se obraz hry radikálně změnil. Pomohlo nám to, že se nám povedlo dát nějaké branky a myslím si, že v poslední části jsme už dominovali. Nutili jsme hráče soupeře dělat chyby a faulovat. Ve druhé polovině zápasu jsme protivníka jasně přehrávali," zhodnotil zápas 23. kola druhé ligy kouč SHK Hodonín Miroslav Barus.

Ten už měl k dispozici dva uzdravené marody. Po několikazápasové pauze opět obuli brusle Jakub Sajdl a Petr Peš. Naopak na bohatý seznam zraněných přibyl Pavel Kříž. Svoji velkou premiéru mezi muži si tak odbyl teprve šestnáctiletý dorostenec Jan Prčík.

„Je důležité, že se nám do týmu daří zapracovávat mladé kluky. Pro mužstvo to je obrovská výhoda. Junioři sice ještě nejsou na špičkové úrovni, ale jde vidět, že pokud na sobě budou pracovat, tak se mohou dál zlepšovat," pravil Barus.

Hosté přijeli na jih Moravy bez svého nejproduktivnějšího hráče Michala Maříka. Do branky Drtičů se postavil Filip Barus, hostující brankoviště obsadil Tomáš Kubeš.

Začátek zápasu ani trochu nenasvědčoval tomu, že diváci nakonec uvidí celkem deset branek. Do vedení se v sedmé minutě dostali Jihočeši. K Luboši Voříškovi se dostal odražený puk a dopravit kotouč do zcela prázdné domácí branky nebyl pro zkušeného útočníka žádný problém.

Nadšení ale hostující střídačce dlouho nevydrželo. Jen o půl minuty později totiž Drtiči srovnali. A byla to hodně podobná branka. Sajdlovu ránu Kubeš vyrazil jen ke Zdeňku Kučerovi, který zametl puk do odkryté části branky Vajgaru.

„Začátek zápasu nebyl špatný. Hra byla vyrovnaná a hráli jsme to, co jsme chtěl," řekl hostující trenér Ladislav Kolda.

Do druhé části ovšem vletěli Drtiči jako uragán. Po třech minutách šikovně tečoval Sajdlovu přihrávku před brankovištěm stojící Ondřej Fiedler a domácí poprvé v utkání vedli. Vajgar ale odpověděl stejnou mincí. Ve 26. minutě napřáhl na modré čáře Martin Sekera a s přispěním několika tečí se puk dostal až za Barusova záda.

Pak si ale naplno vzali slovo Drtiči. V rozmezí čtyř minut odskočili zásluhou Ondřeje Fiedlera a Petra Peše soupeři o dvě branky. A když závěru druhé periody ještě parádně tečoval Juráskovo nahození David Skočovský, bylo o vítězi rozhodnuto.

„Prostřední část zápas rozhodla. Druhá třetina nám vůbec nevyšla a hra se nám úplně rozpadla. V přesilovkách jsme nevymysleli nic, protože domácí hráli aktivně a nám se vůbec nedařilo. Udělali jsme chyby, které domácí tým potrestal. Zaplatili jsme za naše chyby a výsledek odpovídá vývoji utkání a Hodonín vyhrál zaslouženě," pronesl Kolda.

V poslední části přidali hodonínští ještě dvě branky. Ve 47. minutě potrestal Štěpánovo vyloučení Zdeněk Kučera a deset minut před koncem se po čtyřzápasovém střeleckém půstu dočkal i ostrostřelec Zdeněk Jurásek, který propálil Kubeše ranou pod horní tyč.

V samotném závěru pak už hosté jen korigovali zásluhou Jana Trummera na konečných 7:3. Slovácký celek tak potvrdil roli favorita a po letošní devatenácté výhře si upevnil pozici na čele tabulky.

Středeční duel si užili i hodonínští příznivci, kteří ocenili výkon domácího celku zaslouženým potleskem. „I když jsem v Hodoníně jen krátce, tak bych chtěl všem fanouškům poděkovat za to, jak nás podporují a za to, jakou vytváří pro naše hráče skvělou atmosféru, ve které se klukům hraje parádně. Přeji všem příznivcům krásné a klidné prožití vánočních svátků a ať nám zachovají i nadále svou přízeň," vzkázal fanouškům Barus.

Báječnou kulisu si pochvalovali i hosté. „V Hodoníně je pěkný zimní stadion, slušné zázemí i výborná atmosféra, ve které se hráčům hraje výborně. Ve druhé lize se tisíc diváků na zápase jen tak nevidí," dodal Kolda.

2. liga skupina Střed, 23. kolo: SHK Hodonín – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 7:3 (1:1, 4:1, 2:1)

Branky: 8. Kučera (Sajdl, Fiedler), 24. Fiedler (Sajdl, Kučera), 27. Fiedler (Miklík), 31. Peš (Stejskal), 39. Skočovský (Jurásek, Peš), 47. Kučera (Jurásek), 50. Jurásek (Fiedler) – 8. Voříšek (Přibyl), 26. Sekera (Tupý), 60. Trummer. Rozhodčí: Slavka – Linhart, Lošťák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 1040. Střely na branku: 54:32.

Hodonín: Barus (Zavadil) – Pokorný, Miklík, Šťastný, Směřička, Popela, Skočovský, Kulyk, Oško – Sajdl, Kučera, Fiedler – Peš, Jurásek, Stejskal – Smetana, Charvát, Vrba – Duchoslav, Prčík.

Jindřichův Hradec: Kubeš (Fogl) – Procházka, Zvoník, Štěpán, Tupý, Tržil, Kolařík, Kupec, Kocar, Dvořák, Voříšek, Trummer, Sekera, Mazanec, Záhora, Přibyl, Popelka, Jasanský, Maryška.