Fanoušci obou táborů budou na vypjaté střetnutí hodně dlouho vzpomínat. Ne kvůli brankám, skvělé kulise, ostrým soubojům nebo spoustě faulů a zákroků na hraně, ale jedině kvůli předčasnému konci.

„Udělal jsem podobnou věc poprvé v životě. Stalo se tak po domluvě s majitelem klubu a s mým asistentem Radkem Hamanem. Hlavním důvodem byly obavy o zdraví hráčů, které je přednější než body. Vím, že prohrajeme kontumačně, ale nemáme tak široký kádr, abychom mohli riskovat, že zápas skončí rvačkou," prohlásil trenér Břeclavi Michal Konečný.

Jeho nečekanému rozhodnutí předcházely dva sporné momenty, se kterými se hosté nedokázali smířit. Ve 47. minutě hráli Lvi dvojnásobnou přesilovku a podařilo se jim skórovat. Hlavní rozhodčí Humpolíček sice Tobolův gól uznal, ale na pokyn čárového ho vzápětí odvolal. Důvodem byla vysoká hůl břeclavského útočníka, což po utkání prokázalo i video.

Hostující trenér mohutně protestoval a na led ze střídačky vhodil tabuli, na kterou obvykle kreslí hráčům pokyny, a poté ještě plastovou láhev. Sudí však svůj verdikt nezměnil. "Rozčílilo mě, že jeden rozhodčí tvrdil, že šlo o hru vysokou holí a druhý, že šlo o postavení hráče v brankovišti," uvedl Konečný.

Hra však pokračovala dál a oboustranně nepřesný arbitr nejprve přehlédl zbytečný a tvrdý zákrok domácího zadáka Polesného, který se vracel z trestné lavice, na beka Břeclavi Směřičku a o pár vteřin později naopak vylučoval na druhé straně. To už trenér Břeclavi nevydržel a odvolal svůj tým do šatny. „Zákrok na Dominika Směřičku byl likvidační. Náš hráč neví, jak se jmenuje a kde je, přesto sudí hodonínského borce nevyloučí," čílil se Konečný. „Přitom za podobný faul mě tady před třemi lety pranýřovali a obviňovali, že jsem nabádal své svěřence, aby zranili protihráče," přidal naštvaně kouč Lvů.

V rukavičkách ale nehráli ani Břeclavští. „Slyšel jsem vyjádření hostujícího trenéra, že nechtěl, aby se břeclavští hráči zranili, ale myslím, že toto vyjádření nebylo na místě. Vždyť ti, kteří hráli v oslabení, jsme do té doby byli hlavně my," řekl kouč Drtičů Jan Prčík.

Ten se snažil své hráče během vypjatého duelu na střídačce zklidnit. „Chtěl jsem, aby se kluci soustředili na hru a nenechali se spornými výroky vyvádět z rovnováhy. My jsme měli do tohoto momentu řadu vyloučených hráčů a museli jsme se s tím vyrovnat. V danou chvíli jsem očekával, že sudí klidně může udělit hráčské lavici trest za nesportovní chování," prohlásil Prčík.

Nad některými kontroverzními verdikty sudího ovšem nejen hráči a členové realizačních týmů, ale také fanoušci jen udiveně kroutili hlavami. „Hlavní rozhodčí to absolutně nezvládl. Nerad to říkám, ale je to tak. Na takové utkání by měl být delegován někdo zkušenější," míní Konečný.

Ten ze spousty sporných momentů vypíchl ty z úvodu střetnutí. „Na začátku sudí poměrně přísně poslal domácí do třech a my jsme dali v početní výhodě gól na 1:0. V téhle přesilovce však domácí dvakrát brutálně faulovali naše hráče a rozhodčí už je nevylučoval, naopak náš Červenka šel nepochopitelně na trestnou za bránění ve hře," kroutil hlavou Konečný.

Zatímco na ledě emoce prýštili, v ochozech byl klid. „Fandilo se slušně, nebyly tam žádné nadávky. Atmosféra byla výborná a podíleli se na ní i výborní hostující fandové," pravil Prčík.

Vyhrocené derby, které ve zprávě popsal svazový delegát, tak bude mít dohru na svazu. „Přikláněl bych se k tomu, aby výsledek zůstal v platnosti. Určitě si nemyslím, že by se utkání mělo opakovat, protože by to pro nás bylo nespravedlivé," uvedl Prčík.

Břeclavští jsou smíření s kontumací. „Ale Hodonín hrál dobře a výhru si zasloužil," dodal Konečný.

2. liga, 11.kolo

SHK Hodonín – HC Lvi Břeclav 3:1, nedohráno

Branky: 18. Jurásek (Peš), 28. Charvát (Mika), 43. Peš (Kuba) – 2. Buhaj (Dittrich, Průdek). Rozhodčí: Humpolíček – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:8, navíc Směřička (Břeclav) 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1611. Střely na branku: 22:13.

Hodonín: Kotvan (Rozum) – Grman, Pokorný, Škápik, Zapletal, Nedvěd, Fejt, Polesný – Zezula, Špok, Z. Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Piskoř, Sajdl, Jurásek, Vrba, Charvát, Mika. .

Břeclav: Šurý (Klimeš) – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Novák, Dittrich, Höss – K. Kučera, Zháňal, Medřický, Kubáč, Červenka, Nováček, Tobola, Buhaj, Průdek, Bolfík, Čápek, Papp.