Jak moc vás ocenění překvapilo?

Docela dost. Měl jsem ale tu výhodu, že jsem na rozdíl od většiny jiných brankářů odchytal na turnaji dva zápasy. Spousta mančaftů v létě zkouší gólmany, třeba za Opavu na Slezském poháru pokaždé chytal jiný kluk.

Ptát se vás, který zápas z těch dvou pro vás byl těžší, je asi zbytečné, že?

Je pravda, že v utkání s Lincem jsem moc práce neměl. Byli jsme jasně lepší a soupeře přehráli. V utkání šlo spíš o to neudělat zbytečnou chybu a vydržet koncentrovaný celých šedesát minut.

Proti Opavě jste si ale zachytal dost …

Je pravda, že s Opavou to bylo hodně složité. Překvapilo mě, že proti nám stál tak kvalitní a houževnatý soupeř. Utkání bylo strašně dlouho otevřené. I když jsme třikrát vedli, pokaždé jsme snad do minuty o náskok přišli. Po druhé třetině to bylo nerozhodně 4:4 a mohlo to dopadnout na obě strany. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině dali pátý gól a náskok už nepustili.

Ilustrační foto.
Kyjovská Jiskra poskočila o soutěž výš. Vyhlíží start druhé ligy

Jak hodnotíte Slezský pohár?

Bylo to pro nás super. Máme v kádru spoustu mladých a nových hráčů. Mužstvo bylo tři dny po kupě. S kluky jsme se poznávali. Myslím, že nám to jenom prospělo. V Opavě jsme utužili kolektiv. Zatím si totiž na sebe spíše zvykáme a je to složité, protože na hodonínském zimním stadionu se opravují světla a tréninků není tolik, jako třeba minulý rok.

U Drtičů máte nového parťáka. Honzu Hlaváče jste před jeho příchodem do Hodonína znal?

Poznal jsem ho při angažmá ve Frýdku-Místku, chvíli jsme se potkali i v Porubě, kde byl na zkoušce. Známe se dobře, neberu ho jako konkurenci. Podle mě je lepší mít dva vyrovnané brankáře. V sezoně může dojít ke zranění nebo poklesu formy. Je to výhoda. Navíc máme hodně podobný pohled na hokej. Když se to správně uchopí, můžeme si navzájem pomáhat a zlepšovat se.

Taky máte jednoho nového trenéra. Co říkáte na dvojici Flašar–Konečný?

Jako gólman to moc nevnímám. Pro mě se toho moc nezměnilo. Ale zase je to podobné jako u nás brankářů. Když se to správně uchopí, bude to fungovat a bude to pro nás obrovská výhoda. Hlavní je, aby oba byli na stejné vlně.

Jak se vám zamlouvá obměněný tým? Budete silnější než loni?

Na to se mi opravdu těžko odpovídá. Je to hodně ošemetné. Před začátkem soutěže se moc nedá odhadnout, jaká je síla mužstva. Já ale týmu věřím. Hlavně vpředu máme obrovskou sílu. Navíc jsem přesvědčený o tom, že až se opraví světla na Zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně, pořádně potrénujeme a vypilujeme některé věci, bude to fungovat. Na druhé straně východní skupina se proměnila a už v ní není slabého soupeře. Základem je postup do play-off a jak už dobře víme, v něm už se může stát cokoliv.

Už vyhlížíte novou druholigovou sezonu, nebo ještě potřebujete čas na přípravu?

Na sezonu se těším hodně, ale taky cítím, že potřebujeme ještě hodně potrénovat.

Hodonínské házenkářky (ve žlutých dresech) obsadily na Slováckém poháru pátou příčku.
Slovácký pohár ovládly Polky. Hodonínské házenkářky skončily páté