Bývalý hráč Tábora, Písku a Jindřichova Hradce nastřílel ve třinácti zápasech jedenáct branek a s šestadvaceti body vévodí druholigové skupině Střed. Letošní bilanci si třiadvacetiletý forvard vylepšil i v sobotu proti Pelhřimovu. Na demolici soupeře se podílel dvěma přesnými zásahy a a stejným počtem asistencí.

Po dvou vysokých vítězstvích panuje v kabině Drtičů asi výborná nálada…

Jsme spokojení, že jsme získali další tři body. Dáváme hodně branek, bohužel jsme dostali šest gólů, což je hodně. Na obranné fázi musíme ještě zapracovat. Ale ve druhé lize je v kabině větší pohoda než v té první nebo extralize, kde je větší tlak na hráče. Tam se musí vyhrávat a každý se musí soustředit na sto procent.

Čím si vysvětlujete, že jste v posledních dvou zápasech nastříleli dohromady třiadvacet branek? Hrajete opravdu tak dobře a soupeři na vás nestačí, nebo je to nižší kvalitou protivníků?

Hlavní je, že máme šikovné útočníky (smích). Dokážeme dát nějaké branky, a pak už to jde vždycky samo.

První třetina proti Pelhřimovu ale byla poněkud ospalá…

Asi jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám. Říká se, že po hodech bývá půst. Pelhřimov hrál v úvodní části docela dobře. My jsme zase dlouho nemohli dát gól. Za rozhodnutého stavu už soupeř působil odevzdaně. Škoda toho konce. Mrzí mě to kvůli Filipu Barusovi. Dvanáct čtyři vypadá jinak než dvanáct šest.

CELÝ ROZHOVOR SI PŘEČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ HODONÍNSKÉHO DENÍKU ROVNOST