Znamená to mimo jiné jihomoravská derby s Blanskem a Hodonínem nebo těžká střetnutí s Přerovem. „Jsou to silní soupeři, ale liga samozřejmě směřuje k play–off, takže je pro naše mladé mužstvo dobře, že si s nimi zahraje,“ myslí si kouč Techniky Jaroslav Beck. Se čtvrtým místem po základní části je kouč brněnského týmu spokojený.

„Chtěli jsme hlavně hrát dobrý hokej, což se někdy dařilo více a někdy méně. Čtvrté místo je ale slušné,“ hlásí Beck. V úterý se už do přípravy Techniky zapojil i navrátilec Patrik Šebek. Skončilo mu hostování v Prostějově, a tak se vrátil do prvoligového Hradce Králové. Ten ho pro zbytek sezony uvolnil do Brna.

V týmu se setká s o rok mladším bratrem Davidem, také útočníkem. Ten hájil v minulé sezoně barvy Hodonína. Viděl jsem je, když hráli spolu, a vypadalo to slušně. Uvidíme, jak je postavíme, jestli k nim dáme třeba Dostála, se kterým také hrávali,“ spekuluje, kam posilu zařadit Beck.

„Rozhodně je to ale silný hráč, který nám pomůže,“ dodává. Patrik Šebek v posledních sezonách hrál první ligu (naposledy za Prostějov), vždycky však oblékal i dres Techniky.

„S další posilou do útoku už nepočítám. Před play–off bychom však chtěli přivést zkušeného obránce,“ tvrdí Beck, jehož svěřenci v sobotu přivítají Opavu.

Drtiče přivítají v sobotu 26. ledna. Odveta na hodonínském ledě je na pořadu v neděli 24. února. Bilanci ze základní části mají lepší hokejisté Hodonína, kteří doma remízovali a v Brně vyhráli.