„Určitě nás mrzí, že jsme to nedotáhli do konce, ale teď musíme koukat dopředu a bojovat o druhou příčku,“ říká hodonínský útočník Jakub Čejka.

Ilustrační foto.
Top adresa. Stolní tenistky nahánějí elitu Evropy

Drtiče porážka mrzela o to víc, že soupeře zaskočili výborným úvodem a po třech minutách vedli už 2:0. „Měli jsme skvělý začátek. Bohužel jsme toho nedokázali využít. Naopak Valašské Meziříčí zápas svou fyzicky náročnou hrou dokázalo porazit,“ smutní jednadvacetiletý hokejista.

Hosty ze Slovácka nahlodala vyrovnávací trefa hned zkraje druhé třetiny. „Potom nás Bobři začali přehrávat. A i když jsme tam měli šanci na vyrovnání, tak se to nepovedlo,“ mrzí Čejku.

Valaši otočili domácí duel a pod novým trenérem Dobošem zaknihovali první výhru. „Ani si nemyslím, že by Bobři hráli nějak jinak. Prostě mají kvalitní tým, který je velice fyzicky vyspělý, a tím nás dokázali porazit,“ uvedl Čejka, který v dresu SHK letos nasbíral třináct bodů za šest gólů a sedm asistencí.

Ilustrační foto.
Siláci míří do Dubňan. Utkají se při Golemově ruce v páce

Podle hodonínského trenéra Konečného výkon Drtičů poznamenala absence některých hráčů. Hostům po dvou těžkých duelech v Havlíčkově Brodu a doma se Šumperkem rychle ubývaly síly. S tím souhlasí i Čejka. „Určitě to bylo hodně těžké a náročné utkání. Teď je na nás, abychom se během pauzy dokázali připravit na zbytek základní části,“ prohlásil mladý forvard, který neřeší, zda mužstvo hraje na tři či kompletní čtyři formace. „To je spíše věcí trenéra. Mně hra na tři pětky nevadí, ale na styl, kterým se chceme prezentovat jako tým, je potřeba mít čtyři lajny,“ ví dobře.

Hodonín navíc oslabil nečekaný odchod Jana Bulína do Polska. Z Trenčína se naopak vrátil zkušený centr Stanislav Balán, který si ve středu odbyl obnovenou premiéru v modro-oranžovém dresu. „Staňa je výborný a zkušený hráč. Jsme moc rádi, že je zpět,“ říká Čejka. „Bulda dostal nabídku z Polska a rozhodl se ji využít. Ale doufám, že si spolu ještě někdy zahrajeme,“ přeje si.

Drtiči nyní mají po náročném programu deset dní volno. I když někteří hráči přestávku vítají, Čejka by radši hrál. Volný víkend ale využije jinak. „Budu regenerovat a vezmu přítelkyni někam na výlet,“ dodává s úsměvem.

Stanislav Balán ještě v dresu Vítkovic.
Návrat ztraceného syna. Elitní nahrávač Balán skončil v Trenčíne a je opět Drtič