Hodonínský trenér Stanislav Beťko nedělal po první letošní porážce přehnané závěry, svěřence ale za výkon po sobotním duelu rozhodně nechválil. „I takové zápasy někdy jsou. Je jasné, že pořád vyhrávat nebudeme, ale musíme se z toho jednoznačně poučit a hlavně se musíme vyvarovat zbytečných faulů," řekl kouč Drtičů.

Právě nedovolené zákroky připravily Jihomoravany na Valašsku o lepší výsledek. „Na rozhodčí se nemůžeme vymlouvat, protože to fauly byly a navíc útočné, takže ke všemu úplně zbytečné," pronesl Beťko. „Kluci si musí uvědomit, že musíme hrát co nejvíce v plném počtu a ne sedět každou chvíli na trestné lavici. V oslabení jsme dostali dvě branky a v tom se zápas zlomil," přidal.

Porážce Hodonína nezabránil ani brankář Fedor Kukin. Ruský gólman si o víkendu připsal premiéru v oranžovomodrém dresu, když na ledě Bobrů nastoupil ke svému prvnímu ligovému utkání od úvodní minuty.

Kukin měl v úvodu střetnutí hodně práce a již v šesté minutě musel čelit samostatnému úniku Václava Studeného.

Hosté nepříjemnou chvíli přečkali a po rychlém protiútoku Jakuba Vrány udeřili. „Hodonín na nic nečekal, byl aktivní a vletěl na nás. Bylo důležité, že i přes inkasovaný gól jsme dokázali srovnat, a tím pádem se nám podařilo otupit tlak, který do té doby soupeř měl," uvedl kouč Bobrů David Handl.

Valaši i po obdržené brance byli aktivnější a tlačili se do zakončení. Odměnou jim byla vyrovnávací trefa Martina Kývaly, který za Kukinova záda usměrnil přesnou přihrávku Fojtíka.

Do druhé periody vstoupili Drtiči s velkým odhodláním. Hned zkraje třetiny se dostal do šance Peš, po něm Černohous, ale ani jednomu z hodonínských útočníků se nepodařilo dostat puk za záda gólmana Plška.

Po vyloučení na straně Valašského Meziříčí šel za katr i hostující hráč a v následné hře čtyřem proti čtyřem se prosadil Josef Fojtík. „Věděli jsme, že se Valašské Meziříčí v létě posílilo, a že má kvalitnější tým než měl v posledních letech. Do poloviny utkání jsme byli soupeři rovnocenným partnerem, pak jsme ale hráli až do konce druhé třetiny v permanentním oslabení," řekl Beťko.

Bobři dál pokračovali v náporu. Kukin se mezi tyčemi činil a zneškodnil hned několik pokusů Valašského Meziříčí, až se puku v sedmatřicáté minutě chopil Václav Studený. Ten projel středem kluziště a pohodlně zvýšil na 3:1. Vzápětí Valaši využili přesilovou hru. Z pravé strany napřáhl Jakub Pořický a domácí měli už třígólový náskok.

Slováckému celku k obratu nepomohla ani výměna gólmana. Hodonínský trenér Beťko poslal do brány Ondřeje Halodu, který inkasoval hned ve 43. minutě. Na 5:1 zvýšil Josef Fojtík. „Ve třetí třetině jsme se s nepříznivým výsledkem snažili něco udělat, ale bohužel jsme dostali pátý gól. Ten domácí uklidnil a my jsme naopak hráli zbytek zápasu v křeči," pronesl Beťko.

Jihomoravané přidali na obrátkách a skóre zásluhou bývalého vsetínského kapitána Daniela Vaňka snížili. To však bylo ze strany Hodonína vše.

Na druhé straně mohl skórovat Vydra, ale v přečíslení dva na jednoho neuspěl. Poslední slovo nakonec měl Ondřej Martiník, jenž dvě minuty před koncem pojistil výhru Bobrů. „Jsme moc rádi, že jsme se dokázali střelecky prosadit a že jsme utkání dotáhli do vítězného konce," radoval se Handl.

Drtiči po první letošní porážce klesli v druholigové tabulce za vedoucí Porubu na druhé místo. Peše a spol. v týdnu čekají dvě náročné šichty. Už ve středu slovácký celek doma hostí Šumperk, v sobotu se pak hokejisté Hodonína představí na legendárním Lapači, kde se postaví favorizovanému Vsetínu.

2. hokejová liga, 4. kolo –

HC Bobři Valašské Meziříčí – SHK Hodonín 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kývala (Fojtík, Chroboček), 26. Fojtík (Žabčík, Podešva), 37. Studený (Brunec), 39. Pořický (Mikel, Chroboček), 43. Fojtík (Dvořák, Kývala), 58. Martiník (Mikel, Podešva) – 8. Vrána (Hajný, Pokorný), 49. Vaněk.

Rozhodčí: Malota – Wesley, Holibka. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Diváci: 500. Střely na branku: 39:27.

Valašské Meziříčí: Plšek (Čáp) – Chroboček, Mikel, Nedbálek, Štědrý, Vydra, Žabčík, Pernický – Dvořák, Fojtík, Kývala – Brunec, Studený, Baroš – Pořický, Kubo, Podešva. Trenér: David Handl.

SHK Hodonín: Kukin (41. O. Haloda ) – Miklík, M. Haloda, Pokorný, Loginovsky, Polesný, Hovsepyan – Jurča, Peš, Kadlec – Janás, Vaněk, Kononenko – Černohous, Charvát, Hložánek – Hajný, Vrána, Zháňal. Trenér: Stanislav Beťko.

4. kolo: Opava – Nový Jičín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), Šumperk – Poruba 4:3 po prodloužení (1:0, 1:2, 1:1 – 1:0), Vsetín – Technika Brno 4:0 (1:0, 0:0, 3:0).

Obránce Jedlička se vrací do Hodonína
Sedmadvacetiletý obránce Robert Jedlička, který v dresu SHK působil již v loňské sezoně, bude opět Drtičem. Prostějovský odchovanec, jenž si v Hodoníně v minulém ročníku připsal tři branky a devět asistencí, se k týmu připojí prvního října.